FK Hodonín - FK Frýdek-Místek 1:1

This text will be replaced
Ve 20. kole zavítaly Válcovny do Hodonína. Ten se před poločasovou přestávkou ujal vedení gólem Dundy. V 57. minutě ovšem srovnal Hykel. Lipina si tak připsala další remízu 1:1. V příštím zápase přivítá na Stovkách béčko Karviné.
20.kolo (23.3.2024) | J. Suka, Hodonín
FK Hodonín - FK Frýdek-Místek
1:1


Komentář

V deváté minutě se Hykel dostal do dobré příležitosti, střílel v pádu poměrně nebezpečně, ovšem jen do připravené náruče vyběhnuvšího Adamce. Na druhé straně střílel Jáger levačkou před hranicí vápna, jeho pokus tečoval jeden z protihráčů, míč se poté snesl do rukou Lasáka. Ve 27. minutě si Jáger vyskočil na centr a nebezpečně hlavičkoval, Lasák si připsal první zákrok utkání, avšak stál za to. Bravurním skokem míč vyrazil a udržel stav nerozhodný. Špatnou kombinaci Hodonína vystihl Coufal. Hráčům začíná situaci komplikovat počasí, především pak silný vítr.

V závěru první půle se Hodonín ujímá vedení. Lasák se snažil vyběhnout a míč chytit, to se mu ale nepovedlo, balón mu zřejmě vyklouzl z rukou, v následné skrumáži dokázal Adam Dunda zamířit do horní části prázdné brány soupeře - 1:0. Hosté začali aktivněji a mohli jít do vedení, ale své šance nevyužili. Domácí se do hry dostávali pomalu, ovšem krátce před odehranou půl hodinou se dostali do první obrovské možnosti, kterou ještě nevyužili, v závěru se však už dočkali a do kabin si odnáší těsné vedení.

Foto: Jaroslav Kolísek

V 56. minutě Lasák napřed kryl prudkou ránu soupeře, k dorážce se dostal Jáger, ale příliš dlouho si míč zpracovával a když už se mu konečně povedla střela, byla zblokována nad bránu obráncem. Hodonín byl velmi blízko druhému zásahu. Nedáš – dostaneš. Hosté vyrazili do otevřené obrany Hodonína, Tomáš Hykel si zpracoval přihrávku na střed a zcela sám před gólmanem překonal strážce hodonínské svatyně přesně mířenou střelou po zemi - 1:1.

Glushach to zkusil pravačkou z dálky a pokus to nebyl vůbec špatný, mířit trochu níž a Lasák by měl rozhodně více práce, takto nechal brankář hostů balón pouze proletět nad břevnem. K hlavičce se sice dostal jeden z hráčů Frýdku, ovšem ta nebyla nijak nebezpečná a Adamec celkem snadno zasáhl. Hodonín se dostal do poměrně velkého tlaku, ale žádný z jeho střeleckých pokusů se neujal. Nejnebezpečnější byl zřejmě ten z kopačky Glushacha, který kdyby prošel, by zřejmě přinesl gól. 

Foto: Jaroslav Kolísek

V první minutě nastavení domácím zřejmě pořádně zatrnulo, Janjuš mohl v samém závěru zřejmě rozhodnout o třech bodech pro své barvy, ranou z levé strany síť rozvlnil, avšak pouze tu boční. Také druhé dějství přineslo jednu branku. Poté, co se domácím nepovedlo využít velkou příležitost přišel trest v podobě vyrovnávacího gólu, který hosté vstřelili těsně před završením hodiny hry. Další možnosti obou mančaftů už zůstaly nevyužity a duel končí remízou, zřejmě spravedlivou. (zdroj: hodoninsky-fotbal.cz)

Ohlasy trenérů


Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Bod musíme brát. Měli jsme výborný začátek, poté se hra vyrovnala a soupeř udeřil z rohu. Celý druhý poločas kluci kousali a šli za vyrovnáním. To se podařilo zásluhou Hykela. Za nasazení kluky chválím.“


×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B