FC Hlučín - FK Frýdek-Místek 2:1

Nevyšlo to. Valcíři se po celé jaro rvali, na vytoužené první místo v MSFL to nakonec ale o chlup nevyšlo. Úkol mužstva však byl splněn, sezonu jsme totiž zakončili na pěkném třetím místě tabulky.
29.kolo (15.6.2019) | Hlučín
FC Hlučín - FK Frýdek-Místek
2:1


Komentář

Pro Valcíře se teď momentálně zdá, že je právě skončená sezona obrovským zklamáním, ale vraťme se jen o půl roku zpět. V té chvíli si nejspíš vůbec nikdo ani nepomyslel, že se frýdecko-místečtí fotbalisté budou v posledním kole sezony prát o přímý postup do druhé nejvyšší soutěže. 

V Hlučíně nám to nakonec nevyšlo, i tak ale musíme brát jarní odvetnou část za velmi vydařenou. Frýdečtí totiž prohráli pouze jednou, a to právě na hřišti našeho posledního soupeře. Navíc útočník Adam Varadi se s 21 góly stal společně s Janem Silným z Kroměříže nejlepším střelcem celé sezony. Blahopřejeme oběma hráčům!

K utkání se vyjádřil po skončení sportovní ředitel klubu Daniel Černaj. "Předně musím hráčům Líšně pogratulovat, že dokázali své podzimní postavení v tabulce obhájit. My jsme měli po dlouhých šestadvaceti letech šanci třetí ligu vyhrát, bohužel se tak nestalo. Před jarem jsme měli na lídra tabulky ztrátu propastných šestnáct bodů a našim cílem bylo probojovat se alespoň do první trojky. Byl to takový sen, ale nám se přeci jen povedl. Skončili jsme třetí, takže svůj cíl, který tento tým měl, splnil. Samozřejmě, že teď bezprostředně po utkání panuje u náš všech obrovské zklamání, ale pořád je to jen fotbal. Ještě jednou bych chtěl pogratulovat do Líšně, poděkovat všem našim hráčům a trenérům, jelikož vytvořili neskutečnou partu. Velké díky patří rovněž všem správcům na stadionu a lidem kolem lipinské kopané. A hlavně obrovské díky patří, vám, fanouškům frýdecko-místeckého fotbalu. Pevně věřím, že se ve Stovkách všichni společně uvidímíe i v další sezoně," uzavřel Černaj.

V neděli 16. června se pak Valcíři představí v rámci 1. ročníku vzpomínkového zápasu na Ing. Pavla Měrku ve Frenštátě pod Radhoštěm. Utkání s vítězem krajského přeboru se uskuteční v rámci oslav 95 let od založení fotbalu ve Frenštátě p. R. Zápas má výkop v 15 hodin a všichni fanoušci lipinského fotbalu jsou na něj rovněž zváni. 

Ohlasy trenérů

Milan Valachovič (trenér Hlučína): Podali jsme dobrý výkon, poctivý, koncentrovaný. V úvodu jsme přežili velkou šanci soupeře, poté jsme sami dali gól. Frýdek vyrovnal z penalty, která podle mě nebyla. Sami jsme měli kopat dvě. Po přestávce jsme strhli vítězství na svou stranu a všem pochybovačům zavřeli ústa. Na svůj tým jsem pyšný.



Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku): Sice jsme poslední utkání prohráli, ale musím říct, že kluci se celou sezonu rvali a snažili se. Je to hořké, porážka mrzí, ale s odstupem času si určitě všichni uvědomíme, co jsme během jara dokázali. Já osobně klukům i všem ostatním v klubu děkuji. Je to ale pořád jen sport. Je třeba zvednout hlavy a pokusit se postoupit příští rok.