Fukala mezi desítkou nejlepších sportovců za rok 2016

V místeckém Národním domě byla ve středu vyhlášena anketa Nejlepší sportovec okresu za rok 2016.

Mezi nominovanými a následně i oceněnými se objevil šestnáctiletý talent Michal Fukala (cenu si za něj převzal jeho bratr Jan, jelikož Michala skolila viróza). Ten tak prožívá velmi úspěšné období, jelikož před dvěma týdny se stal vůbec nejmladším hráčem, který nastoupil v dresu MFK Frýdek-Místek ve druhé nejvyšší fotbalové soutěži.

Michal Fukala se tak stal dalším fotbalistou MFK, který na toto ocenění dosáhl. V minulosti si cenu převzal například kapitán Valcířů Petr Literák, v loňském roce se do desítky nejlepších sportovců dostal talentovaný záložník Tomáš Hykel.

MICHAL FUKALA

Michalovým mateřským klubem je 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí, odkud v roce 2010 přestoupil do MFK Frýdek-Místek. Je to obecně hráč vyšších kategorií, již v 15letech byl hráčem základní sestavy kategorie U17, v letošním roce je naopak oporou nejstarší dorostenecké kategorie U19, která usiluje o postup do nejvyšší dorostenecké soutěže. Fukala absolvoval ve své kariéře kemp reprezentace ČR v Hradci Králové, byl vyhlášen nejlepším hráčem prestižního žákovského turnaje Nike Cup. Koncem loňského roku dostal šanci v přípravném utkání frýdecko-místeckého A týmu proti slovenskému druholigovému Zvolenu, a tam se prosadil i střelecky. V samotném závěru utkání byl totiž autorem rozhodující branky na 3:2. Tím se stal nejmladším střelcem A týmu v dějinách MFK Frýdek-Místek. Trenéry nadějného fotbalisty jsou Josef Sláma a Radek Punda.
(Těmito slovy byl všem přítomným na vyhlášení Michal Fukala představen)

Michalovi tedy k jeho dalšímu sportovnímu úspěchu blahopřejeme !!!