Trenér U15 Poledník: S umístěním jsme velice spokojeni

F r ý d e k-M í s t e k - Skvělé jaro prožila naše U15. Z podzimního osmého místa se dobrými výkony v druhé části sezóny vyhoupla až na páté místo tabulky, o to čtvrté navíc přišli Valcíři až v posledních dvou zápasech. Trenéři tak byli, jak už napovídá i nadpis, se sezónou velice spokojeni. Uplynulý ročník hodnotil trenér Miroslav Poledník.

Po podzimu jste s osmým místem nebyli spokojeni, chtěli jste být do 6. místa. Nakonec z toho je 5. příčka, takže spokojenost?
S konečným umístěním jsme samozřejmě moc spokojeni, kdyby mi před sezonou někdo řekl že na konci soutěže se umístíme na 5. místě tak bych mu asi nevěřil.

Mohlo z toho být i místo 4., což se ale nepovedlo po přímém dvojzápasovém souboji s Opavou v závěru, mrzí to pořád?
Ano mrzí, ale bohužel takový je fotbal. Ten závěr jsme měli hodně náročný kdy poslední měsíc soutěže jsme odehráli středa, sobota a na poslední dvě utkání kdy se rozhodovalo kdo skončí čtvrtý nám chybělo vinou zranění několik hráčů. Hlavně mi bylo líto kluků, kteří si to čtvrté místo zasloužili.

Vítězství nad týmy ze špičky tabulky Sigmou Olomouc a Zbrojovkou Brno, je to věc, která vás nejvíce na jaře potěšila?
Jak v U14, tak i v U15 se nám proti takovým soupeřům jako byli Baník Ostrava, Zbrojovka Brno, Slovácko, Sigma Olomouc, Zlín, Jihlava dařilo, kluci se dokázali na tyto kvalitní soupeře připravit a podat nadstandardní výkon. Zase naopak proti soupeřům ze dna tabulky to bylo většinou o bojovnosti, a to nám nevyhovovalo. Tak říkám ano, taková vítězství samozřejmě potěší.

Co se naopak na jaře tolik nepovedlo?
Co se nepovedlo? Za mě osobně zvýšit u některých kluků přístup k tréninkovým jednotkám. Tím myslím, že pokud nepracují v tréninku naplno, tak logicky ani v zápase nemůžu hrát s maximálním nasazením.

Vrátím se ještě k podzimu, kdy jste zmiňovali, že v týmu nebyl nikdo, kdo by tým v nepříznivých chvílích zvedl? Povedlo se jej na jaře najít?
Tak této role se pro jarní část sezóny ujal Matěj Mikulenka, byl opravdovým kapitánem a díky jeho výkonům, brankám a asistencím rostlo cele mužstvo.

Po dvou letech s tímto ročníkem se přesouváte s trenérem Lubomírem Macíčkem k U14, na co za ty dva roky nejraději vzpomínáte?
Tak nejraději samozřejmě budu vzpomínat na všechna vítězství, na konečně umístění v kategorii U15 a na spoustu krásných chvil které jsme spolu strávili. Klukům chceme poděkovat a zároveň i popřát mnoho sportovních úspěch v dorostenecké kategorii, a budeme rádi, když se budeme nadále potkávat.