Přehled utkání v týdnu od 8. do 14.7.2019

Přehled utkání v týdnu od 8. do 14.7.2019

MUŽI

GKS Katowice - muži 6:0 (2:0)
Sestava FM: Bárta (80. Málek) – Koňařík, Gomola (78. Banyácski), Bialek, Hajnoš (46. Kebísek) – Psota (46. Kutáč), Šumský (46. Dudek), Mrkvička (46. L. Maceček), Hýbl (70. Křenek), Babiec (30. Gjinollari) – Jamieson (75. D. Maceček). Trenér: Martin Pulpit.

Widzew Łódź - muži 4:0 (3:0)
Sestava FM: Ciupa (46. Bárta) – Koňařík (46. L. Maceček), Bialek, Literák, Hýbl (84. Hajnoš) – Hykel (86. D. Maceček), Mrkvička (76. Bányácski), Packo (46. Kutáč), Šumský (61. Gomola), Pavela (46. Kebíšek) – Varadi (81. Želazko). Trenér: Martin Pulpit.

DOROST

starší dorost U18 - Fotbal Třinec U19 1:5 - branka FM: Marciňa
Sestava FM: Rusek (Moják) - Hammer (c), M. Merta, Kolář, Mokroš - Cempírek, Brojač, Marciňa, Nytra - Siedlok, Zrůnek. Do hry zasáhli: Murín, Dimel. Trenéři: Roman Vojvodík, Radomír Dian a Josef Bardoň
Zkoušeli jsme v utkání hraném na 3x30 minut různé varianty rozestavení a trochu míchali se sestavou. Starší a zkušenější soupeř nás krutě trestal za každou chybu a my naopak nedokázali využít své šance. Proto je výsledek takový, jaký je. Netěší nás to, ale rozebereme si utkání s hráči a samozřejmě se z toho budeme chtít poučit.

Fotbal Třinec - mladší dorost U17 6:0 (4:0)
Sestava FM: Müller - Barčák (30. Berek), Vykopal (30. Bartek), Büchi, Vicher (30. Maléř) - Rimmel, Hrabec, Klimeš, Jurga - Šponer (30. Kováč), Střižík. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer. 
V prvním přípravném utkání jsme ve značně kombinované sestavě zaostávali za dobře hrajícím soupeřem snad ve všech herních činnostech. Byl to však pouze úvod letní přípravy a věříme, že výkony všech hráčů půjdou postupně velmi rychle nahoru!!! 

Fotbal Třinec - mladší dorost U16 2:3 - branky FM: Jurga, Střižík, Bartek
Pracuch - Šponer, Vykopal, Bartek, Vicher (30. Büchi), Barčák, Berek, Maléř, Hrabec (30. Rimmel), Kováč, Jurga (30. Střižík). Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
V prvním přípravném utkání jsme museli hodně improvizovat, chybělo nám hodně hráčů, především z důvodu dovolených, a tak nám vypomohli kluci z U17. Utkání mělo poměrně slušné parametry, šli do vedení na začátku utkání brankou Jurgy, Třinec v průběhu hry během dvou minut skóre otočil. Kluci ale nic nevzdávali, hráli aktivně a byli za to odměněni v podobě dvou branek, o které se podělili Střižík a Bartek. Domácí měli také několik dalších šancí, které naštěstí pro nás neproměnili. Na druhou stranu to byl pro nás trenéry, ale i pro hráče takový poznávací zápas, kdy pro kluky nastává nová důležitá fotbalová, ale i životní etapa tzn. přechod z žákovské kategorie do dorostenecké a přechod ze základní školy na střední. Budeme se všichni snažit, aby tato sportovní i školní etapa proběhla bez větších problémů a pro kluky co možná nejefektivněji.

ŽÁCI

starší žáci U15 - APMT Polska 4:8 (3:3) - branky FM: Kunčík, Jeřábek, Rašovský, V. Kováč
Sestava FM: Řeha (41. Pohludka) - Jedlička (60. Pastucha), V. Míček, Cudzik, Pastucha (41. Pikonský) - V. Kováč (60. Kunčík), Křížek, Němec (41. Šimíček) Kuboš (60. Němec) - Jeřábek (32. Rašovský) (70. Zezula), Kunčík (41. Zezula) (67. V. Kováč). Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.
První zápas v přípravě, který jsme odehráli s akademií okolí Krakowa. Výsledek je až krutý a moc neodpovídá průběhu hry, nicméně bylo vidět, že soupeř je v přípravě o kus dále, než my. Spousta nepřesností převyšovala fotbalovost, ale i tak bylo vidět některé momenty, které by měly zdobit náš herní projev. Naše příprava teprve začíná a víme, na co musíme zaměřit.

starší žáci U14 - APMT Polska 3:7 (1:4) branky FM: J. Míček, Kabát, Michalík.
Sestava FM: Šimeček- Karas, Teichmann, J. Míček, Matula, Šmondrk, Vrobel, Michalík, Táborský, Kabát, Nalewajka. Do hry zasáhli: Rašovský, Deingruber, Grygar. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Utkání proti polské akademii nám i klukům ukázalo, že přechodem na velké hřiště nám tempo hry a kvalita soupeře dělala problémy. Zápas měl tempo, šance se střídaly na obou stranách, ale zbytečné individuální chyby pokazily celkový dojem z tohoto zápasu. Kluci jsou na začátku dlouhé cesty a fotbalu se stále učí. Proto na sobě musíme zapracovat a chtít se stále zlepšovat.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B