Michala Fukalu čeká s ČR U19 Mistrovství Evropy!

F r ý d e k-M í s t ek - Českou reprezentaci U19 čeká v druhé polovině července Mistrovství Evropy v Arménii. V kádru trenéra Jana Suchopárka nechybí ani odchovanec Valcířů Michal Fukala.

Česká reprezentace si vybojovala právo startu na EURO úspěšně zvládnutou kvalifikací v Anglii na jaře letošního roku. Domácímu celku sice podlehla, následně však porazila Dánsko i Řecko a svěřenci trenéra Jana Suchopárka mohli slavit postup. Byli u toho i dva odchovanci Valcířů - Michal Fukala a Tomáš Ostrák.

Obránce Liberce Michal Fukala chybět v Arménii nebude. „Ve skupině jsem dostali papírově lehčí soupeře (Francie, Irsko, Norsko pozn. red.). Myslím si, že  základní skupina je hratelná. Šanci na postup ze skupiny určitě máme, okomentoval možnosti národního týmu rodák z Frýdlantu nad Ostravicí pro web Slovanu Liberec. Tomáše Ostráka bohužel na turnaj nepustily klubové povinnosti. Kmenový hráč německého Kölnu totiž odešel v létě na hostování do rakouského prvoligového TSV Hartberg.

Před šampionátem absolvovala reprezentace krátké soustředění v Horním Bezděkově a poté přípravné utkání s B-týmem Plzně, které skončilo prohrou 0:2. Michal Fukala nastoupil v základní sestavě a odehrál 70. minut. „Byl to poslední přípravný zápas. Věřím, že do úvodního zápasu s Francií si to ještě sedne a budeme konsolidovanější,“ uvedlo pro fotbal.cz trenér Suchopárek. Prozradil také, co by mělo být nějvětší zbraní týmu. „Největší silou tohoto mužstva je týmovost. Zároveň ale máme hráče, kteří jsou schopni dát gól a v obraně máme hráče, kteří jsou podle mě schopni konkurovat těm nejlepším,“ doplnil reprezentační kouč.