Kvalitní prověrka pro starší žáky na úvod přípravy

F r ý d e k - M í s t e k - Starší žáci vstoupili do letní přípravy zápasy s fotbalovou akademií z Krakowa, která je na soustředění ve Smilovicích. Soupeř odstartoval letní přípravu dříve, což se jistým způsobem projevilo i na hřišti.

PŘÍPRAVA | U15: MFK Frýdek-Místek - APMT Polska 4:8 (3:3)
Branky FM: Kunčík, Jeřábek, Rašovský, V. Kováč.
Sestava FM: Řeha (41. Pohludka) - Jedlička (60. Pastucha), V. Míček, Cudzik, Pastucha (41. Pikonský) - V. Kováč (60. Kunčík), Křížek, Němec (41. Šimíček) Kuboš (60. Němec) - Jeřábek (32. Rašovský) (70. Zezula), Kunčík (41. Zezula) (67. V. Kováč). Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.

Radek Šmíd (trenér Frýdku-Místku): První zápas v přípravě, který jsme odehráli s akademií okolí Krakowa. Výsledek je až krutý a moc neodpovídá průběhu hry, nicméně bylo vidět, že soupeř je v přípravě o kus dále, než my. Spousta nepřesností převyšovala fotbalovost, ale i tak bylo vidět některé momenty, které by měly zdobit náš herní projev. Naše příprava teprve začíná a víme, na co musíme zaměřit.

PŘÍPRAVA | U14: MFK Frýdek-Místek - APMT Polska 3:7 (1:4)
Branky FM: J. Míček, Kabát, Michalík.
Sestava FM: Šimeček - Karas, Teichmann, J. Míček, Matula, Šmondrk, Vrobel, Michalík, Táborský, Kabát, Nalewajka. Do hry zasáhli: Rašovský, Deingruber, Grygar. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.

Lubomír Macíček (trenér Frýdku-Místku): Utkání proti polské akademii nám i klukům ukázalo, že přechodem na velké hřiště nám tempo hry a kvalita soupeře dělala problémy. Zápas měl tempo, šance se střídaly na obou stranách, ale zbytečné individuální chyby pokazily celkový dojem z tohoto zápasu. Kluci jsou na začátku dlouhé cesty a fotbalu se stále učí. Proto na sobě musíme zapracovat a chtít se stále zlepšovat.