Dorosty načaly přípravu zápasy proti Třinci

F r ý d e k-M í s t e k - Úvodní přípravné zápasy v letní přípravě mají za sebou naše dorostenecé kategorie. Ve všech třech případech byl soupeřem Valcířů Třinec.

PŘÍPRAVA | U18: MFK Frýdek-Místek - FK Fotbal Třinec U19 1:5
Branky FM: Marciňa.
Sestava FM: Sestava FM: Rusek (Moják) - Hammer (c), M. Merta, Kolář, Mokroš - Cempírek, Brojač, Marciňa, Nytra - Siedlok, Zrůnek. Do hry zasáhli: Murín, Dimel. Trenéři: Roman Vojvodík, Radomír Dian a Josef Bardoň.

Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): Zkoušeli jsme v utkání hraném na 3x30 minut různé varianty rozestavení a trochu míchali se sestavou. Starší a zkušenější soupeř nás krutě trestal za každou chybu a my naopak nedokázali využít své šance. Proto je výsledek takový, jaký je. Netěší nás to, ale rozebereme si utkání s hráči a samozřejmě se z toho budeme chtít poučit.


PŘÍPRAVA | U17: FK Fotbal Třinec - MFK Frýdek-Místek 6:0
Sestava FM: Müller - Barčák (30. Berek), Vykopal (30. Bartek), Büchi, Vicher (30. Maléř) - Rimmel, Hrabec, Klimeš, Jurga - Šponer (30. Kováč), Střižík. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer. 

Milan Šponer (trenér Frýdku-Místku): V prvním přípravném utkání jsme ve značně kombinované sestavě zaostávali za dobře hrajícím soupeřem snad ve všech herních činnostech. Byl to však pouze úvod letní přípravy a věříme, že výkony všech hráčů půjdou postupně velmi rychle nahoru!!! 


PŘÍPRAVA | U16: FK Fotbal Třinec - MFK Frýdek-Místek 2:3
Branky FM: Jurga, Střižík, Bartek
Sestava FM: Pracuch - Šponer, Vykopal, Bartek, Vicher (30. Büchi), Barčák, Berek, Maléř, Hrabec (30. Rimmel), Kováč, Jurga (30. Střižík). Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.

Karel Orel (trenér Frýdku-Místku): V prvním přípravném utkání jsme museli hodně improvizovat, chybělo nám hodně hráčů, především z důvodu dovolených, a tak nám vypomohli kluci z U17. Utkání mělo poměrně slušné parametry, šli do vedení na začátku utkání brankou Jurgy, Třinec v průběhu hry během dvou minut skóre otočil. Kluci ale nic nevzdávali, hráli aktivně a byli za to odměněni v podobě dvou branek, o které se podělili Střižík a Bartek. Domácí měli také několik dalších šancí, které naštěstí pro nás neproměnili. Na druhou stranu to byl pro nás trenéry, ale i pro hráče takový poznávací zápas, kdy pro kluky nastává nová důležitá fotbalová, ale i životní etapa tzn. přechod z žákovské kategorie do dorostenecké a přechod ze základní školy na střední. Budeme se všichni snažit, aby tato sportovní i školní etapa proběhla bez větších problémů a pro kluky co možná nejefektivněji.