U14 v přípravě porazila Vítkovice, U15 remizovala

F r ý d e k-M í s t e k - V dalším přípravném utkání se střetli starší žáci s Vítkovicemi. U15 na soustředění ve Smilovicích, U14 v Lískovci.

PŘÍPRAVA | U15: MFK Frýdek-Místek - Vítkovice 4:4 (2:1)
Branky FM: Švrček 2, Hlosta, Žiga
Sestava FM: Pohludka (Řeha) - Pastucha, Žiga, Křížek, Jedlička - V. Kováč, Hlosta, Kuboš, O. Švrček, Kunčík Rašovský
Do hry zasáhli: Cudzik, P. Němec, Jeřábek, Zezula. Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.

David Stachovec (trenér Frýdku-Místku): Hned na začátek letního soustředění, které probíhá ve Smilovicích jsme si pozvali k přátelskému utkání mužstvo z nedalekých Vítkovic. Jsme rádi, že jsme do utkání mohli nasadit krom čtyř dovolenkářů všechny hráče. S nasazením a předvedenou hrou jsme spokojeni jen v prvním poločase, druhý už byl z naši strany horší. Nakonec bereme remízu za spravedlivou.


PŘÍPRAVA | U14: MFK Frýdek-Místek - Vítkovice 5:2 (1:1)
Branky FM: Michalík 3, Šmondrk, Vrobel
Sestava FM: Šimeček - Matula, Táborský, Teichmann, Karas - Šmondrk, Deingruber, Foldyna, Michalík - Golich, Nalewajka
Do hry zasáhli: Vrobel, Grygar. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník

Miroslav Poledník (trenér Frýdku-Místku): Během týdne jsme si rozebrali utkání proti APMT Polska, kdy jsme klukům vysvětlili co se nám líbilo, a také věci které se nám nelíbily, těch bylo samozřejmě víc. V utkání proti MFK Vítkovice jsme podali daleko lepší výkon, kdy jsme přidali na důraze v osobních soubojích a byli více aktivní v napadání soupeře na jejich polovině hřiště. Kluky chceme pochválit za přístup k tomuto utkání, na tréninku rozebereme tento zápas a budeme pokračovat v odstraňování chyb, kterých se dopouštíme, a které jsou v tomto věku přechodem na velké hřiště normální.