Valcíři odstartují MSFL doma proti Sigmě B

F r ý d e k-M í s t e k - Nový ročník MSFL už přešlapuje na startu. Frýdek-Místek jej načne v sobotu 3.srpna v domácím prosředí, kdy bude ve Stovkách hostit Sigmu Olomouc B.

Sezóna MSFL 2019/2020 bude sama o sobě speciální. Po zrušení Juniorské ligy přibyly B týmy, konkrétně Slovácko, Zlín, Sigma Olomouc a Baník Ostrava, liga se rozšířila na 18 celků. Boj o postup tak bude velice zajímavý, boj o záchranu pak na ostří nože. V další sezóně se totiž bude počet týmů opět zužovat a sestoupit tak může až šest manšaftů!

Nový ročník MSFL odstartuje již v pátek duelem Znojma proti Velkému Meziříčí. Frýdek-Místek vstoupí do bojů v sobotu. V 10:15 přivítá ve Stovkách posledního vítěze zaniklé Juniorské ligy Sigmu Olomouc B. Ta tradičně patřila ke špičce i v MSFL, v sezóně 2015/15 dokonce hrála druhou nejvyšší soutěž - Fortuna:Národní ligu. Právě do tohoto období se datuje poslední vzájemný zápas olomoucké rezervy a Frýdku-Místku. V jarní části sezóny zvítězila Lipina doma 2:1.

Lipina by ráda navázala na start v předešlé sezóně, kdy porazila favorizovanou Kroměříž také doma 1:0. Valcíři by měli být dobře naladěni. V generálce na ligu porazili rezervu Jablonce 4:3. Trefili se oba hráči, na které se bude nejvíce spoléhat v produktivitě - Adam Varadi a Jakub Teplý, který se do mateřského klubu vrátil po působení v Jihlavě, Třinci a Znojmu.

KÁDR MFK FRÝDEK-MÍSTEK

Brankáři: Michal Bárta, Jiří Ciupa.
Obránci: Petr Literák, Daniel Bialek, Patrik Kaizar, Matěj Hýbl, Adam Kebísek, Vojtěch Hajnoš.
Záložníci: Nicolas Šumský, Jan Šohaj, Jan Hruška, Tomáš Hykel, Martin Kutáč, Václav Mozol, Adam Mrkvička, Michal Skwarczek, Dan Ožvolda, Stefan Visić.
Útočníci: Adam Varadi, Jakub Teplý, Mario Telnar.