Přehled utkání v týdnu od 5.8. do 12.8.2019

Přehled utkání v týdnu od 5.8. do 12.8.2019.

REPREZENTACE

ČR U19 - Gruzie U19 3:1 (2:0) - branky: 17. Kozák, 35. Kalandadze (vla.), 90. Firbacher - 79. Jakobidze

MUŽI

Rosice - muži 0:0
Sestava FM: Bárta – Kebísek, Literák (c), Hýbl, Bialek – Hykel (64. Visić), Šumský (80. Mozol), Ožvolda, Skwarczek, – Varadi (86. Telnar), Teplý (77. Šohaj). Trenéři: Martin Pulpit, Josef Sláma a Jan Žižka.

DOROST

starší dorost U19 - Valašské Meziříčí 4:1 (3:0) branky: Kolenič 2, Pavela, Křenek
Sestava FM: Sýkora (46. J. Málek) – Dudek (46. Koval), Bányácski (60. Šostý), Šostý (46. Forch), Procházka (46. Dudek) – Packo (46. J. Mikulenka), Strouhal (46. Kolenič) – Nezhoda (60. Strouhal) – Benc, Kolenič (46. Chýlek), Pavela (46. Křenek).

starší dorost U18 - Nový Jičín 5:0 (0:0) - branky FM: Corriero 3, Rakovcij, Siedlok
Sestava FM: Moják (46. Rusek) - Hammer, Kolář, M. Merta, Mokroš - Hodula, Rakovcij, Brojač (65. Dimel), Nytra (80. Moják - Siedlok, Dimel (35. Correiro). Trenéři: Lukáš Čerňák, Josef Bardoň a Roman Vojvodík.
Dobře zvládnutá generálka, jednoznačné vítězství. V prvním poločase jsme si vypracovali několik dobrých šancí, ale žádnou z nich jsme nedokázali proměnit. Ve druhém poločase jsme se dostávali častěji na dostřel branky soupeře a začali dávat branky. Věřím, že si kluci herní a střeleckou pohodu z posledních zápasů přenesou na první mistrovské utkání v Karviné.

starší dorost U17 - Valašské Meziříčí 5:5 branky FM: Šeba 4, Kavka 
Sestava FM: Müller - Büchi, Račev, Kulhánek, Hrabec, Střižík, Šeba, Kavka, doplněno hráči Valmezu. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
V sobotu dopoledne jsme s vypětím všech sil a s výpomocí soupeře odehráli poslední přípravné utkání před zahájením sezóny proti Valašskému Mezíříčí. Zákeřná viróza nám však bohužel znemožnila pokračovat v dalším programu, a tak jsme byli nuceni soustředění předčasně ukončit.  I tak jsme proti Valmezu předváděli pohledný, kombinační fotbal. Někteří kluci si sáhli opravdu hluboko do rezervoáru svých sil a zaslouží si uznání.

starší dorost U16 - Nový Jičín 3:0 branky FM: Králík, Kaňák, Poloch
Sestava FM: Dragon - Šponer, Vykopal, Ševčík, Rek, Vicher, Kaňák (55. Šimíček), Maléř, Barčák, Králík, Poloch. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Zápas jsme měli od začátku pod kontrolou, hrálo se vesměs na polovině soupeře, kdy jsme se ale těžko prosazovali do zhuštěné obrany Nového Jičína. Nakonec se nám to dvakrát podařilo v druhé polovině prvního poločasu po samostatném nájezdu Králíka a po tečované střele Kaňáka. Ve druhém poločase kluci pokračovali v kombinační a aktivní hře, ale bohužel se nám podařilo vstřelit jen jednu branku Polochem. I tak zaslouží kluci za předvedený výkon pochvalu.

ŽÁCI

starší žáci U15 - Žory 8:1 branky FM: Kunčík 3, O. Švrček 3, D. Němec, Kalina
Sestava FM: Pohludka (Řeha) - Šimíček, Kuboš, V. Míček, Žiga, Hofírek, Ježík, Jeřábek, Hlosta, D. Němec, Pastucha, O. Švrček. Do hry zasáhli: Zezula, Rašovský, Kalina, Kunčík. Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec
Utkání jsme odehráli proti týmu Źory složeného z hráčů U14, U15. Zápas jsme začali hned pěti vyloženými šancemi, které jsme díky žalostnému zakončení neproměnili a z následné jediné akce soupeře jsme po hrubce v obraně inkasovali. Naštěstí jsme hned z prvního útoku srovnali a hra už od té doby byla jen na jednu branku. Střelecky se zase dařilo Ondrovi Švrčkovi, který svůj výkon okořenil zase hattrickem má střeleckou formu a my bychom si přáli, aby si takovou chuť přenesl i do mistrovských utkání. Velká gratulace samozřejmě taky patří Markovi Kalinovi, který se po dlouhých 4 letech vrátil díky zdravotním komplikacím k fotbalu a svůj dnešní výkon okořenil krásnou individuální akcí zakončenou hezkou brankou.

Ružomberok - starší žáci U15 2:1 (1:1) - branka FM: Kunčík
Sestava FM: Pohludka- Hofírek (60. Zezula), V. Míček, Žiga, Kuboš - Ježik (36. D. Němec), Hlosta, Rašovský (51. Jeřábek), Michalík (36. Pastucha) - O. Švrček, Kunčík. Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.
I přes prohru jsme předvedli dobrý výkon. Inkasovali jsme po standartních situacích, a kdyby jsme sami proměnili šance, tak by se na to koukalo ještě lépe. I tak se máme od čeho odrazit do mistrovských zápasů.

Ružomberok - starší žáci U14 7:9 (1:8) - branky FM: Golich 3, Michalík 2, Foldyna, Vrobel, Čapčuch, Šmondrk
Sestava FM: Šimeček (Strack) - Maruchnič, Karas, J. Míček, Nalewajka, Matula, Šmondrk, Čapčuch, Foldyna, Michalík, Vrobel, Golich, Teichmann, Grygar, Diengruber, Roman, Táborský. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Utkání proti kvalitnímu soupeři ze špičky slovenské ligy bylo o dvou různých částech utkání. V prvním poločase jsme soupeře přehrávali, byli aktivní v napadání a hlavně se kluci snažili využívat nabídnutých šancí. Byl to poločas, jak bychom se chtěli prezentovat ve všech zápasech. Do druhé půle jsme kluky prostřídali a soupeř na hřišti začal přehrávat nás. Toto utkání nám ukázalo naše silné stránky, ale také, kde se musíme zlepšovat.

mladší žáci U13 - Žory 6:7 - branky FM: Molitor 2, Tvarůžka, Meca, Bojda, Moravec
Sestava FM: Cáder, Strmiska - Rodek, Majer, Rek, Žáček, Volný, Meca, Tvarůžka, Haslhofer, Nešetřil, Pečiva, Rozdolský, Bojda, Moravec, Pastrňák, Krasula, Molitor. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Utkání jsme odehráli ve Smilovicích, kde jsme se domluvili, že budeme hrát 8+1, a to od šestnáctky po šestnáctku. V samotném zápase jsme se snažili kombinovat, hrát rychle od nohy. Byli jsme fotbalovější. Je dobře, že jsme si zkusili zahrát proti zahraničnímu soupeři a viděli úplně jiný styl fotbalu. Chlapci si zaslouží pochvalu. 

mladší žáci U12 - Třinec 5:19 (4:3. 1:10, 0:6) branky FM: Michna 3, Tomáš, Stříž
Sestava FM: Kaňák, Stromšík - Janik, Tengler, Stříž, Gabriš, Vyvial, Klepač S., Klepač D., Bardoň, Tsitzas, Michna, Šištík K., Šištík V., Vaculík, Žáčik, Galásek, Alfery, Sochor, Tomáš, Výmola. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko
Přípravné utkání v rámci soustředění ve Fryčovicích. Soupeř nás předčil nejen v individuálních činnostech, ale také i ve fotbalové kvalitě. Poprvé si za nás zahrál Jarda Tomáš, který bude týmu velkým přínosem. 

Vítkovice - mladší žáci U13 6:3 - branky FM: Tvarůžka, Bojda, Pečiva
Sestava FM: Strmiska - Bojda, Krasula, Haslhofer, Pečiva, Tvarůžka, Majer, Nešetřil, Moravec, Uhlář, Žáček, Hlavatík, T. Rek, Rodek. Martin Rojíček a František Hlavatík.
Bohužel, ale na Vítkovice jsme v tomto utkání nestačili. Soupeř byl v podstatě po celé utkání aktivnější a to zejména po stranách hřiště, kde jsme vůbec nestíhali rychlostně. Po ztrátě míče jsme byli pasivní a chyběl důraz. I přes řadu pěkných kombinací, kdy se nám dařilo držet míč, bereme konečný stav jako zklamání. 

Vítkovice - mladší žáci U12 20:2 (9:0, 8:1, 3:1) - branky FM: Michna, Výmola
Sestava FM: Kaňák, Stromšík - Tengler, Stříž, Gabriš, Vyvial, Klepač S., Klepač D., Bardoň, Tsitzas, Michna, Šištík K., Šištík V., Vaculík, Žáčik, Galásek, Alfery, Sochor, Tomáš, Výmola. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B