Soustředění U13 bylo nabito zápasy

F r ý d e k-M í s t e k - Svoje soustředění má za sebou naše kategorie U13. Ta využila domácích podmínek a zázemí stadionu ve Stovkách. Během soustředění pak svěřeni trenérů Martina Rojíčka a Františka Hlavatíka pak sehráli rovnou tři utkání. Vyuzkoušeli si také hru na velkém hřišti.

Také U13 ladila formu na novou sezónu v rámci soustředění. O uplynulém víkendu jsme absolvovali herní soustředění, kdy jsme během čtyř dnů odehráli tři přípravná utkání (s Třincem 5:7, Karvinou 15:3 a Martinem 8:3) a jako jeho vrchol odehráli utkání proti rodičům. Zápas skončil 7:7 a na penalty zvítězili rodiče,“ zmínil trenér Martin Rojíček. Nebylo to ale pro kluky z U13 jen o fotbale, soustředění měli také zpestřené jinými činnostmi. „Chlapce čekal v pátek bowlingový turnaj a v sobotu také stezka odvahy, kdy ve dvojicích potmě, pouze s baterkou, absolvovali pochod náročným terénem frýdeckého lesa,“ dodal kouč. 

PŘÍPRAVA | MFK Frýdek-Místek - Třinec 5:7
Branky FM: Nešetřil 2, Moravec, Molitor, Pečiva
Sestava FM: Cáder, Strmiska - Rodek, Uhlář, Hrůzek, Hlavatík, Rek, Pečiva, Žáček, Rozdolský, Nešetřil, Majer, Volný, Meca, Tvarůžka, Krasula, Molitor, Bojda, Moravec, Haslhofer. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.

František Hlavatík (trenér Frýdku-Místku): Tohle utkání se nám nepovedlo. Soupeř byl rychlejší, důraznější a dokázal na rozdíl od nás využít své šance. Pro nás to znamená, že přístup k zápasům se musí změnit. Hned v pátek hrajeme další utkání tentokrát s Karvinou a my věříme, že náš výkon se zvedne. Chlapci hlavu nahoru. Jedeme dále.

PŘÍPRAVA | MFK Frýdek-Místek - Karviná 15:3
Branky FM: Bojda 3, Volný 2, Pastrňák 2, Žáček, Meca, Tvarůžka, Moravec, Nešetřil, Molitor, Haslhofer, Pečiva
Sestava FM: Cáder, Strmiska - Uhlář, Hlavatík, Rek, Žáček, Majer, Rodek, Haslhofer, Volný, Krasula, Nešetřil, Meca, Tvarůžka, Pečiva, Moravec, Bojda, Molitor, Pastrňák. Trenéři Martin Rojíček a František Hlavatík. 

František Hlavatík (trenér Frýdku-Místku): Utkání hraná s Karvinou jsou pro nás vždy přínosem. Jde o soupeře, který chce hrát vždy po zemi a kombinačně. V tomhle případě šlo poznat, že hosté jsou na začátku přípravy a v průběhu hry jim docházejí síly. My jsme se taktéž snažili držet míč a hrát rychle od nohy. V utkání se nám povedlo mnoho krásných kombinací a vstřelili jsme dostatek branek. Kluky za výkon chválíme.

PŘÍPRAVA | MFK Frýdek-Místek - MŠK FORMAT Martin 8:3 (5:0)
Branky FM: Meca 3, Molitor 2, Volný 2, Moravec
Sestava FM: Cáder, Strmiska - Uhlář, Hlavatík, Rek, Žáček, Majer, Rodek, Haslhofer, Volný, Krasula, Nešetřil, Meca, Tvarůžka, Pečiva, Moravec, Bojda, Molitor, Pastrňák. Trenéři Martin Rojíček a František Hlavatík.

Martin Rojíček (trenér Frýdku-Místku): V rámci herního soustředění jsme odehráli třetí utkání ve čtyřech dnech, tentokrát na velké hřiště 11 na 11, 2x 40 minut. Utkání jsme odehráli aktivně, kluci hráli s chutí a k vidění bylo spoustu krásných fotbalových akcí. Kluci odehráli teprve svůj druhý zápas na velké hřiště a zaslouží velkou pochvalu.