FK Frýdek-Místek - FC Hlučín 2:0

Ani ve druhém domácím střetnutí letošní sezony fotbalisté Frýdku-Místku ve Stovkách nezaváhali, když si tentokráte poradili s Hlučínem 2:0.
3.kolo (17.8.2019) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Hlučín
2:0


Komentář

Hosté se ve Stovkách představili v naprosto totožné sestavě, ve které odehráli středeční pohárový duel ve Frenštátě pod Radhoštěm. To domácí kouč Martin Pulpit zase vrátil do základu všechny své opory, v brance dostal znovu příležitost mladý Ciupa.

Valcíři od úvodních minut prahli po odvetě za poslední jarní vzájemný duel, kdy jsme po porážce 2:1 v Hlučíně přišli o šanci postupu do druhé ligy. A začali jsme tím nejlepším možným způsobem. V 11. minutě zahrával z levé strany rohový kop Šumský a na zadní tyči si nejvýše povyskočil Bialek, který hlavou otevřel skóre utkání – 1:0. „Šumák kope ty rohy hodně prudce, takže mě už pak jen stačilo vyskočit a nastavit hlavu,“ usmíval se po utkání autor vedoucího gólu Daniel Bialek. Ve 20. minutě se už hosté radovali z vyrovnání po standardní situaci, gól ale uznán správně pro nedovolený zákrok hostujícího Pytlíka na našeho gólmana uznán nebyl. I nadále se hrál svižný fotbal, dalších branek se však diváci už v první pětačtyřicetiminutovce nedočkali.

Ty dlouho nepřicházely ani po změně stran. Možná, že bylo i dobře, že se domácí lavička nedostala dříve ke střídání Kuby Teplého, ten totiž zařídil důležitou gólovou pojistku. Mrkvička před naší šestnáctkou vybojoval míč, ten putoval následně přes Šumského až k Visićovi, který jej v šestáctce soupeře posunul na zcela volného Teplého. Náš nejlepší podzimní střelec si nejprve pohrál s nedůrazným Heinikem a pohotovou ranou poslal míč přesně k levému rohu hlučínské branky – 2:0. V samém závěru byl ještě hostům po druhé žluté kartě vyloučen kapitán Štefek, čímž Hlučínu padly veškeré naděje na nějaké korigování nepříznivého skóre.

„Tentokráte jsme si začátek zápasu pohlídali, vstřelili jsme dokonce i brzkou branku, která nás povzbudila. To druhý poločas už tak dobrý nebyl. Vypadli jsme z tempa, chyběla nám mezihra. Ten druhý gól nám pak hodně pomohl,“ řekl k zápasu obránce Daniel Bialek.

Valcíři se po sobotní výhře vyhoupli v tabulce hned za druhé Petřkovice, kdy oba soupeře od sebe dělí pouze skóre. V dalším kole tedy půjde o přímý souboj kdo s koho, v sobotu 24. srpna totiž míříme právě na hřiště petřkovické Odry. Zápas má výkop v 10.15 hodin a my všichni věříme, že se tentokráte bude duel na Ostravsku vyvíjet úplně jinak, než tomu bylo v minulé sezoně. „Nebude to jednoduché utkání, jelikož Petřkovice mají ve svém kádru hodně šikovné hráče, navíc to jejich hřiště je dost malé. Máme ale celý týden na to, abychom se dobře připravili. Trenér nám určitě k soupeři nějaké poznatky řekne,“ pousmál se Bialek.

Ohlasy trenérů

Josef Sláma (asistent trenéra Frýdku-Místku): Podle mě jsme s Hlučínem vyhráli naprosto zaslouženě. Bylo vidět, že se tým dal po nevydařeném utkání v Rosicích dohromady, a i když byl soupeř dnes hodně nepříjemný, tak jsme měli v zápase navrch.



Marcel Melecký (trenér Hlučína): Bavili jsme se před utkáním o standardních situacích Frýdku a bohužel hned z první inkasujeme. Domácí byli v úvodním dějství lepším týmem. Přehrávali nás. Bylo vidět, že někteří naši hráči se MSFL teprve učí. Ve druhé půli jsme začali hrát se třemi obránci, avšak nakonec jsme udělali chybu ve středu hřiště, kterou Frýdek potrestal a zaslouženě vyhrál. Naše hra se trošku zlepšila, ale stále to není ono.