Přehled zápasů v týdnu od 26. 8. do 1. 9. 2019

Přehled zápasů v týdnu od 26. 8. do 1. 9. 2019.

MUŽI

2.k. MOL Cup: muži - MFK Karviná 1:3 (0:2) - branka FM: Visić 

5.k. MSFL: muži - Viktoria Otrokovice 1:1 (0:0) - branka FM: Varadi (pen.) 

DOROST

starší dorost U18 - HFK Olomouc 5:1 (4:0) - branky FM: Zrůnek 2, Corriero, Brojač, Hodula
Sestava FM: Rusek - Hammer (c), M. Merta, Kolář, Nytra - Brojač (68. Niesner), Cempírek, Rakovcij, Zrůnek (66. Dimel) - Siedlok, Corriero (46. Hodula). Trenéři: Roman Vojvodík, Lukáš Čerňák, Josef Bardoň a Radomír Dian.

mladší dorost U16 - HFK Olomouc 1:1 (0:0) - branka FM: Stareček
Sestava FM: Dragon - Šponer, Ševčík, Vykopal, Rek - Barčák, Kaňák (c) (46 Stareček), Maléř, Kowalczyk - Holub (78. Vicher), Králík. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Bylo to fyzicky a soubojově náročné utkání. HFK disponoval několika nadstandartně somatotypově vyvinutými hráči, se kterými jsme neměli nárok se měřit. Z toho důvodu jsme se velmi těžce prosazovali v útočné fázi. V prvním poločase jsme si vytvořili 2-3 nadějné akce, ovšem bez úspěšné koncovky, kde nám chyběla přesná finální přihrávka. Ve druhém poločase jsme šli do vedení po brance Adama Starečka. Chtěli jsme vstřelit druhou branku, stále jsme byli aktivní smerem dopředu, ale nedařilo nám překonat obranu soupeře. Když už to vypadalo na naše hubené vítězství, soupeř po standartní situaci a odraženém míči, lobem z poza šestnácky v závěru utkání vyrovnal.

starší dorost U19 - FK Blanko 2:1 (1:0) - branky FM: Forch, Pavela
Sestava FM: Sýkora – Forch, Bányácski, Šostý, Dudek (c) – Nezhoda (58. Mikulenka), Packo, Strouhal (80. Psota), Benc (46. Kolenič) – Pavela (90. Koval), Křenek (72. Chýlek). Trenér: Jan Žižka.

mladší dorost U17 - FK Blansko 6:0 (1:0) - branky FM: Kolenič 3, Kavka, Murín, Šeba
Sestava FM: Müller - Kulhánek, Střižík, Murín, Büchi (65. Vyvial) - Jurga (81. Eltner), Cempírek (65. Hrabec), Kaňák (55. Kolenič), Klimeš (c) - Kavka (74. Račev), Šeba. Trenéři. Kamil Raška a Milan Šponer.
Velmi povedené utkání, ve kterém jsme od počátku diktovali tempo hry, byli jsme důraznější i fotbalovější a postupně si vytvořili celou řadu gólových příležitostí, které se nám však bohužel z počátku nedařilo proměňovat. Střeleckou smůlu prolomil až v 34. minutě Kavka. V druhé půli se obraz hry příliš nezměnil, kdy jsme opět čekali na gól až do 67. minuty. Zlom nastal až v závěrečné čtvrtině, ve které se hattrickem blýskl Honza Kolenič. Chlapci si za přístup k utkání zaslouží pochvalu. 

FK Fotbal Třinec B - starší dorost U18 2:4 (2:1) branky FM: Corriero 2, Cempírek, Hammer
Sestava FM: Moják - Hammer (c), M. Merta, Kolář, Nytra (46. Hodula) - Brojač (83. Niesner), Rakovcij, Cempírek, Zrůnek - Siedlok (90. Tomančák), Corriero. Trenéři: Roman Vojvodík, Lukáš Čerňák, Josef Bardoň a Radomír Dian.

FK Fotbal Třinec B - mladší dorost U16 1:4 (0:1) - branky FM: Králík, Kaňák, Maléř, Stareček
Sestava FM: Dragon - Šponer, Ševčík, Vykopal, Rek, Barčák (65. Vicher), Kaňák (c), Maléř, A. Kowalczyk. Králík, Poloch (53. Stareček). Trenér: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Derby zápas v Třinci se nám podařilo zvládnou jak herně, tak i výsledkově. Od začátku utkání jsme byli herně aktivnější a šli jsme zaslouženě po gólu Lukáše Králíka do vedení. Bohužel další naši aktivitu v prvním poločase se nám nedařilo zúročit v další brankové příležitosti. V druhém poločase se krásně trefil střelou ze střední vzdálenosti Vojta Kaňák a zvýšil na 2:0. Třinec nic nevzdával a po standartce snížil na 1:2. Z hlediska dalšího vývoje utkání bylo důležité, že jsme hned za chvíli dokázali odpovědět znovu Lukášem Králíkem a šli jsme opět do vedení o dvě branky, které jsme ještě v poslední minutě potvrdili čtvrtou brankou, kterou vsítil Adam Stareček.

ŽÁCI

starší žáci U15 - SFC Opava 7:2 (3:0) - branky FM: O. Švrček 3, Kunčík 2, Hlosta 2
Sestava FM: Pohludka (41. Řeha) - Křížek, Míček, Cudzik, Kuboš (57. Bartek) - Kováč (70. Ježík), Hlosta, Němec, Michalík (63. Hofírek)- Kunčík (71. Pastucha), O. Švrček. Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.
Ve velkém vedru jsme byli lepším týmem. S tím jsme šli také do utkání, protože jsme chtěli zahodit za hlavu nevydařené utkání v Brně. Jsme rádi , že se nám to podařilo a budeme se na to snažit navázat i v dalších zápasech.

starší žáci U14 - SFC Opava 4:5 (4:2) - branky FM: Foldyna 2, Táborský, Hottek
Sestava FM: Šimeček - Tománek (41. Karas), J. Míček (c), Nalewajka, Matula (41. Vrobel), Šmondrk, Čapčuch, Foldyna, Táborský, Hottek, Golich (41. Michalík (68. Roman). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Utkání proti velmi kvalitnímu soupeři, kluci i přes nepříznivý vývoj, kdy po dvou chybách prohrávali 0:2, dokázali otočit a do poločasu jsme vedli 4:2. Do druhé půle jsme vstoupili s tím, že vstřeleným gólem utkáni rozhodneme, ale kluci z Opavy svými rychlými protiútoky utkání vyrovnali a v poslední minutě zápasu svým gólem rozhodli o svém vítězství. I přes porážku jsme se přesvědčili, že pokud budeme plnit na čem se domluvíme, tak se nemusíme bát žádného soupeře. 

mladší žáci U13 - MFK Karviná 2:9 (0:3, 0:2, 2:4) - branky FM: Moravec 2
Sestava FM: Cáder, Strmiska - Rek, Hlavatík, Gongol, Hrůzek, Žáček, Haslhofer, Uhlář, Nešetřil, Pečiva, Molitor, Tvarůžka (c), Meca, Bojda, Moravec. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Na tento zápas musíme co nejrychleji zapomenout! Většina kluků podala na své možnosti podprůměrné výkony, soupeř byl od začátku rychlejší, důraznější a dokázal nekompromisně trestat naše chyby, kterých jsme v dnešním utkání vyrobili spoustu. Naopak šance, kterých jsme si i přes špatný výkon dokázali vytvořit velké množství, jsme neproměňovali a tím pádem jsme se nedokázali dostát do utkání! Z tohoto utkání se musíme poučit, v soutěži není soupeř, který nám nechá něco zadarmo!

mladší žáci U12 - MFK Karviná 5:10 (2:1, 1:7, 2:2) - branky FM: Tomáš 2, Michna 2 a Vyvial 
Sestava FM: Kaňák, Stromšík - Hejda, Tengler, Sochor, Bardoň, Gabriš, Žáčik, Tomáš, Vyvial, Michna, Výmola, Tsitzas, K. Šištík, V. Šištík. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.

mladší žáci U12 (Turnaj Robe cup) (sobota 31. 8. - hř. Zašová, 08.00 h)

FK Bospor Bohumín - starší žáci Future U15 4:0 (2:0)
Sestava FM: Dudek - Hofírek, Jeřábek, Ježík, Kalina, Pastucha, Zezula, Šimíček (c), Deingruber, Grygar, Roman, Strack, Stryja, Tománek. Trenéři: David Hejda.

FK Bospor Bohumín - mladší žáci Future U13 0:9 (0:4) - branky FM: Molitor 3, D. Kakara 2, Uhlář 2, Haslhofer, Hrůzek.
Sestava FM: Strmiska - Rodek, Hrůzek, Haslhofer, Uhlář, D. Kakara, Molitor, Šištík V., Alfery, Gabriš. Trenér: David Hejda.

starší žáci U15 - FC Fastav Zlín 6:1 (2:0) - branky FM: Kunčík 3, O. Švrček 2, Hlosta
Sestava FM: Řeha - Křížek, Cudzik, V. Míček (c), Kuboš - Kováč (56. Bartek), Hlosta, Němec (71. Hofírek), Michalík (60. Ježík) - O. Švrček, Kunčík. Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.
Musime kluky pochválit za produktivitu, ale musime také sportovně uznat, že první poločas byl soupeř lepší na míči. Jsme velmi rádi že jsme se i tak neunáhlili jen k nákopům a druhý poločas jsme hráli aktivně a nastříleli pěkné branky.

starší žáci U14 - FC Fastav Zlín 5:3 (2:3) - branky FM: Táborský 2, Golich, J. Míček, soupeř vlastní
Sestava FM: Šimeček - Tománek (64. Karas), J.Míček (c), Nalewajka, Matula (56. Teichmann), Šmondrk (77. Roman), Čapčuch, Hottek (72. Kabát), Táborský, Foldyna, Golich (64. Vrobel). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Utkání proti Zlínu bylo jako na houpačce. V zápase jsme chvíli vedli, potom nám Zlín odskočil na 1:3, ale naštěstí se nám podařilo snížit těsně před odchodem do šaten, protože soupeř měl utkání dobře rozehrané, diktoval tempo hry. V šatně se kluci uklidnili a odpočinuli. Do druhé půle se role obrátily a byli jsme to my, kteří udávali tempo hry. Kluci si vytvářeli šance a tři proměnili. Tím otočili vývoj i výsledek zápasu na naši stranu. Kluky musíme pochválit za předvedený výkon a snahu utkání zvládnout a vyhrát proti velmi kvalitnímu soupeři. 

PŘÍPRAVKY

ročník 2009 (sobota 31. 8. - turnaj Martin, 09.00 h)