FK Frýdek-Místek - MFK Karviná 1:3

Valcíři si v poháru MOL Cup přáli zvučného a nejlépe prvoligového soupeře. Los jim ve 2. kole přál, do Stovek zavítala Karviná. Derby jako hrom. Leč…návštěva pouhých 1500 diváků zklamala.
MOL Cup (28.8.2019) | Stovky
FK Frýdek-Místek - MFK Karviná
1:3


Komentář

„Tak s klukama jsme se bavili a všichni jsme se shodli, že bychom chtěli nějakého prvoligového soupeře. Někteří si přáli více Baník, někteří právě Karvinou. Já osobně více Karvinou,“ usmíval se těsně po losu brankář Lipiny Jiří Ciupa. A bodejť by nebyl karvinský odchovanec spokojený. I proto mu možná trenér Martin Pulpit dal proti „svým“ příležitost mezi třemi bílými tyčemi. „My už byli předem rozhodnuti, že Jirka bude v poháru chytat,“ odpověděl po utkání v útrobách stadionu na dotaz jednoho z přítomných novinářů domácí kouč Martin Pulpit.

Samotný zápas se nejspíš rozhodl už v jeho první polovině. V ní si totiž favorit vytvořil dvoubrankový náskok. Karvinští udeřili poprvé po půlhodině hry. To nejprve zamířil do břevna Ciupovy branky Weber, aby se k odraženému míči dostal kapitán Guba, kterého zápasnickým chvatem poslal k zemi Kaizar. Pískala se první penalta utkání, se kterou si sám postižený dokázal snadno poradit – 0:1 (proč je ale v oficiálním zápise utkání napsána 17. minuta, to se můžeme pouze a jen domýšlet). Další gólový moment si hosté schovali na samý závěr prvního poločasu, když do prázdné brány skóroval karvinský Galuška – 0:2.

Karvinský trenér František Straka poslal krátce po začátku druhého dějství na plac svého nejlepšího střelce sezony Michala Petráně a ten se mu odvděčil po pouhých třech minutách na hřišti. Po pravé straně utekl Puteyra a po jeho centru si mezi oba naše stopery seběhl blonďáček Petráň, který přesnou hlavičkou nedal Ciupovi šanci – 0:3.

Domácí kouč Martin Pulpit se s nepříznivým stavem nechtěl nechat smířit. Neustále své svěřence burcoval a nabádal k aktivitě. V 62. minutě si ve vápně počínal nedovoleně Stropek, který fauloval unikajícího Kebíska a pískala se druhá penalta zápasu. „O penaltu ale rozhodně nešlo,“ zlobil se hostující trenér František Straka. I když brankář Pastornický střelecký pokus Šumského vystihnul a dokonce i vyrazil, míč doputoval ke zcela volnému Visićovi, který upravoval na 1:3. „Ale jó, gólman penaltu chytil, ale ti ostatní u toho chrápali,“ mrzelo hostujícího kouče po zápase.

Více se již v tomto pohárovém zápase neudálo. Karvinští si dvoubrankové vedení pohlídali a po závěrečném hvizdu rozhodčího Deneva se mohli radovat z postupu do dalšího kola MOL Cupu. Na Valcíře již v pátek čeká další duel v MSFL, kdy od 17 hodin hostíme ve Stovkách Viktorii Otrokovice.

Ohlasy trenérů

Martin Pulpit (trenér Frýdku-Místku): Čekal jsem od některých hráčů více abych pravdu řekl. Takovéto odhodlání, které z některých před zápasem v kabině čišelo, jsem pak na hřišti neviděl. Já sám věřil, že jsme schopni poločasu hrát nula nula, a že Karvinou ve druhé půli více pozlobíme. Bohužel. Fatální a hrubé chyby nás stálo to vytoužené remízové skóre v poločase. Dostali jsme se do skluzu, což si už prvoligový klub dokáže pohlídat.



František Straka (trenér Karviné): Pro nás je to splněná povinnost. Kontrolovali jsme celý zápas, jen nechápu, proč za stavu tři nula pořád blázníme. Nechejme běhat soupeře a podržme si míč. Vždyť jste to sami viděli, když se to začalo přelévat nahoru dolů a chtěli jsme se přizpůsobovat jejich hře, tak najednou byly problémy. Proč? Proč našemu soupeři nevnutíme náš styl hry? Nakonec tomu tak bylo. Místní si zaběhali, my postoupili, takže fajn.