Korona Kielce - FK Frýdek-Místek 1:1

Soupeř nadmíru zdatný. Proti mladým Valcířům se postavil úřadující mistr polské nejvyšší juniorské soutěže.
(19.7.2019) | Mielec
Korona Kielce - FK Frýdek-Místek
1:1


Komentář

Svou první herní přípravu mají frýdecko-místečtí dorostenci U19 již za sebou. Na herním soustředění v polském Mielci se Valcíři postavili týmu z Kielce a duel skončil remízou 1:1.

Frýdečtí mohli jít do vedení již po sedmi minutách hry, kdy Nezhodovu střelu tečoval před domácím brankářem Chýlek, ale branka nakonec pro jeho ofsajdové postavení neplatila. V 11. minutě naopak zahrozil soupeř, naštěstí Dudek včasným přistoupením dokázal hlavou zažehnat nebezpečí. O minutu později to byli opět hráči Kielce, tentokráte odehrál míč do bezpečí stoper Bányácski.

Ve 36. minutě se skóre zápasu poprvé měnilo. Pavela nádherně vyslal do úniku Procházku a ten chytrým lobem nedal domácímu gómanovi šanci – 0:1. Slibné vedení jsme ale do poločasové přestávky udržet nedokázali. Ve 42. minutě chybovala v rozehrávce frýdecká defenzíva a bylo srovnáno – 1:1.

Po změně stran si více příležitostí vypracoval soupeř. V 55. minutě se vyznamenal brankář Jan Málek, když nepříjemnou a prudkou ránu vytěsnil na rohový kop. O deset minut později stálo při nás velké štěstí, když ránu jednoho z domácích hráčů zastavilo až břevno. Devět minut před koncem zápasu propásl svou šanci střídající Jakub Mikulenka, kterému šanci na gól uzmul dobře postavený gólman soupeře. Naopak v 83. minutě to byl opět Málek, který skvělým zákrokem vytěsnil míč na tyč a dobíhající hráč Kielců ve stoprocentní šanci minul zcela odkrytou branku Valcířů.

„V podstatě šlo o náš první zápas, takže jsme počítali s tím, že určité rezervy naše hra mít nejspíš bude. I tak si však myslím, že utkání kluci zvládli velice dobře. V posledních deseti minutách jsme už jeli sice na morál, ale hráči zápas dovedli do konečné remízy,“ začal s hodnocením přípravného střetnutí trenér U19ky Jan Žižka. „Hráli jsme proti velmi kvalitnímu soupeři, který vlastně letos Ekstraklasu juniorů vyhrál. I z toho pohledu je pro nás výsledek po psychické stránce hodně dobrý. Klukům patří velké dík, teď jen chceme navázat na kvalitní tréninkovou přípravu a v neděli nás čeká turnaj,“ dodal Žižka.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B