FK Frýdek-Místek - SK Hanácká Slavia Kroměříž 6:1

Devatenáctka sice svůj domácí zápas s Kroměříží brzy prohrávala, poté ale mladí Valcíři šesti přesnými zásahy rozhodli o svém jasném vítězství.
8.kolo (21.9.2019) | Stovky
FK Frýdek-Místek - SK Hanácká Slavia Kroměříž
6:1


Komentář

Pokud v předešlých zápasech naší "devatenáctky" platilo, že úvodní branku vstřelili Valcíři, tentokráte to bylo naopak. Běžela 9. minuta a Dušek povedeným lobem využil zaváhání domácí defenzívy - 0:1. "Ten gól padl z takového ojedinělého brejku soupeře, kdy náš brankář se stoperem mezi sebou špatně komunikovali," podotkl domácí trenér Jan Žižka. 

Domácí fotbalisty naštěstí tento moment nijak nepoznamenal. Ještě do poločasu dokázali Valcíři nepříznivý vývoj otočit na svou stranu. V 17. minutě zahrával standardní situaci Psota a Pavela hlavou poslal míč přesně na vzdálenější tyč kroměřížské branky - 1:1. Také druhý gól domácích padl po trestném kopu, tentokráte skóroval přímo z něj Banyácski - 2:1. Třetí branku si mladí Valcíři schovali na 36. minutu a postaral se o ní Jakub Mikulenka, který využil svého prostoru a ranou na vzdálenější tyč upravil na poločasových 3:1.

Krátce po návratu obou týmů na hřiště se dalšími dvěma góly blýskl Libor Pavela. Ten svou druhou branku v zápase vstřelil v 51. minutě, když zakončoval na první tyči přesný centr Kovala. O jedenáct minut později to bylo již 5:1 pro Frýdek a znovu u toho byl zmiňovaný Libor Pavela. Nejenže si zkompletoval hattrick, ale svou šestou brankou v sezoně se dotáhl na čelo kanonýrů soutěže (Martina Šece z Hlučína a Václava Havlína z Jihlavy). Deset minut před koncem zápasu pak pečetil zaslouženou výhru Valcířů střídající Benc, kterému na gól přihrával Packo.

"V závěru jsme dali příležitost i mladému brankáři Davidu Müllerovi (na snímku vpravo), pro kterého to byl dnes premiérový start za U19. David nás navíc na konci podržel, když chytil soupeři tutový gól," pochválil mladého gólmana trenér Žižka.

Ohlasy trenérů

Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku): Kluky za dnešní bojovný výkon chválím. Po celé střetnutí jsme kombinovali lépe než náš soupeř. Bylo vidět, že se kluci fotbalem baví.



×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B