Poslední změny v kádru Valcířů

Nedělním dnem skončil v českých fotbalových soutěžích přestupní termín. V praxi to znamená, že od tohoto dne již nebude moci žádný klub v ČR uskutečnit ani přestup, ani hostování, a to ve všech věkových kategoriích až do konce letošního kalendářního roku.

Již v týdnu jsme naše fanoušky informovali o změnách v kádru třetiligového A týmu, kdy Valcíře posílila dvojice fotbalistů Jan Koňařík a Mohammed Olarewaju Hadi. Oba hráči se představili už v sobotním mistrovském zápase s Uherským Brodem. 

S největší pravděpodobností se bude muset trenér Martin Pulpit smířit s podzimní absencí útočníka Jakuba Teplého. "Kuba je po podrobném vyšetření a v pondělí bychom se měli dozvědět, o jaké zranění se u něj přesně jedná," řekl po sobotním zápase kouč Lipiny, který pak ještě doplnil. "Jsem ale rád, že se nám pomalu dávají dohromady hráči, které trápila viróza, takže se ten kádr znovu dostává do plné palby. V týdnu se také budeme snažit omilostnit jednoho z našich dvou potrestaných hráčů (Hurta, Hýbl)," naznačil Pulpit.

V kádru áčka ale přeci jen na poslední chvíli ještě ke změnám došlo, když na hostování do divizního Nového Jičína odchází mladíci Adam Mrkvička a Martin Kutáč. "Oba tam jdou na hostování do konce podzimní části. Kluci tak doplní již trojici fotbalistů, které jsme do Nového Jičína uvolnili již dříve (Hruška, Vokoun, Hajnoš, pozn. red.). Jde nám především o to, aby hráči byli více herně vytíženi a mohli se v zimě opět poprat o frýdecko-místecký dres," osvětlil celou transakci sportovní manažer MFK Frýdek-Místek Daniel Černaj. "S Novým Jičínem jsme tak navázali na širší spolupráci obou klubů, která nebude pouze na úrovni mužské kopané," dodal.

Jednu změnu zaznamenal rovněž i náš nejstarší dorost U19. "Z Baníku Ostrava jsme získali na hostování Lukáše Krajča, který již ve Frýdku-Místku před nedávnem působil," sdělil Černaj.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B