V sobotu se jde opět na fotbal, přijede tým z Táborska

Reprezentační přestávka skončila a o víkendu se znovu půjde na druholigový fotbal.

MFK FRÝDEK-MÍSTEK - FC MAS TÁBORSKO

Pražské derby se hraje až v neděli, v ten samý den hostí doma ostravský Baník tým z Vlašimi. Takže v sobotním odpoledni by mohlo být ve Stovkách zase plno.

„S klukama jsme se po zápase s Baníkem bavili, že v takové atmosféře se hraje opravdu dobře. To člověk zapomene, že je unavený nebo cokoliv. Na hřišti vám to běhá samo a my pak dřeli do posledního hvizdu. Taková atmosféra nejen fotbalu, ale i vám pomůže. Byli bychom samozřejmě rádi, kdyby do Stovek chodila alespoň polovina z té návštěvy z Ostravy,“ přeje si záložník Valcířů Nicolas Šumský, který v minulém týdnu prodloužil s klubem smlouvu do konce roku 2019.

Co k našemu soupeři? Tým FC MAS Táborsko byl založen v roce 2012 sloučením klubů FK Spartak MAS Sezimovo Ústí a FK Tábor. Domácí duely hrají Táborští na hřišti ve sportovním areálu Soukeník, které se nachází v Sezimově Ústí. Momentálně jde o tým, který se po devatenácti odehraných kolech pohybuje v průběžné tabulce na 10. místě. Na náš tým tedy mají svěřenci trenéra Romana Nádvorníka pouze tříbodový odstup, takže Valcíři budou v sobotu odvracet útok soupeře na srovnání bodového stavu.

Vzájemná druholigová bilance (2-3-2 10:9) je s Táborskem dosti vyrovnaná. I z toho pohledu je zřejmé, že nás nečeká vůbec lehké utkání. „My jsme v minulém týdnu odehráli přípravné utkání s polským Zabrze, kde jsme dali příležitost méně vytíženým hráčům. Takové zápasy potřebujeme, jelikož v nich se přesně ukáže, v čem máme ještě nedostatky a na čem musíme zapracovat,“ řekl trenér Valcířů Miroslav Nemec. Ten pak řekl i pár slov k sobotnímu střetnutí. „Já pevně doufám, že nás na utkání s Táborskem přijdou diváci podpořit v hojném počtu. Čeká nás totiž velmi dobré mužstvo, které je ofenzivně laděné,“ dodal kouč.

Dodejme jen, že se duel s Táborskem hraje v sobotu 1. dubna od 16.30 hodin a jako hlavní rozhodčí jej bude řídit Vojtěch Severýn, kterému na lajnách bude pomáhat dvojice Jaroslav Kubr a Vít Melichar. Delegátem utkání je Jaroslav Kubíček.

Příchozí diváci si opět budou moci zakoupit slosovatelný Bulletin, za který při troše štěstí budou moci vyhrát plato 12° piv zn. Radegast, tablet, či časopis Hattrick.

Poslední vzájemná bilance:

2016 Táborsko – FM 2:2
2016 Táborsko – FM 0:1
2015 FM – Táborsko 3:3
2015 Táborsko – FM 1:0
2014 FM – Táborsko 1:1
2014 Táborsko – FM 2:0
2013 FM – Táborsko 3:0

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B