Skvělá série U15 skončila na Hané, Future týmy bodovaly naplno

F r ý d e k-M í s t e k - Žáky zavedl uplynulý víkend ve většině případů na hřiště soupeřů. Starší žáci bojovali v Olomouci, mladší žáci pak v Hranicích. Bohužel body se žádnému z celků získat nepovedlo. Future týmy naopak bodovaly naplno. Doma si poradily s Orlovou.

Neporazitelnost U15 stopnuta na Hané

Skvělou sedmi zápasovou sérii bez prohry měli Valcíři z U15 před cestou na Hanou. Tato série se bohužel právě zde ukončila. Olomouc se možná jeví jako největší soupeř v boji o TOP 3. Rozdíly v tabulce mezi Frýdkem-Místkem a Sigmou jsou totiž minimální. Hanáci jsou sice o dva body na třetím místě, my však máme v kapse zápas k dobru. Pojďme ale k utkání v areálu Androva stadionu. Na umělce to nebyl povedený zápas. Udržet si však vysokou úroveň výkonů v této věkové kategorii a při kvalitě soupeřů není jednoduché. „Náš výkon byl mdlý, bez pohybu, nabídky a k tomu jsme přidali nedůraz v osobních soubojích. Nevytvořili jsme si žádnou brankovou příležitost, a tak výsledek nemohl dopadnout jinak. Musíme se opravdu z utkání oklepat a urychleně navázat na předešlé utkání, komentoval utkání trenér Radek Šmíd s obzorem příštího zápasu, který jeho svěřenci odehrají doma v neděli proti Slovácku. Olomoucký trenér Čech byl pochopitelně spokojenější, neopomněl však ocenit kvalitu soupeře. „V otevřeném utkání s rychlým a důrazným soupeřem jsme v prvním poločase postrádali klid v pohybu s míčem a rozehrávce. Díky zbrklosti pak docházelo k laciným ztrátám, které soupeř využíval k brejkovým situacím. Ve druhém poločase jsme byli daleko trpělivější a dokázali se prosadit i střelecky po pěkných kombinacích.

9. kolo MSŽL: Sigma Olomouc - MFK FM 4:1 (1:0)


U14 se v Olomouce rvala marně

U14 v Olomouci inkasovala již ve druhé minutě, a to je záležitost, která vám samozřejmě plusové body k vývoji utkání příliš nepřidá. Kvalita soupeře se však dala očekávat. Sigma je totiž v tabulce aktuálně na třetí pozici, Valcíři osmí. „V zápase na hřišti Sigmy Olomouc jsme zaostávali v důrazu, v osobních soubojích, dále i v rychlé práci s míčem. Byla to lekce z fotbalovosti. Když budeme hodnotit zápas, tak ještě v první půli jsme stačili držet krok s hráči Sigmy a vytvořit si pár šancí, ale v druhém poločase už domácí dominovali a zatlačili nás na naší polovině a s chutí si zastříleli a zahráli. Z tohoto zápasu je potřeba se poučit a vyvarovat chyb, kterých jsme se dopouštěli, hodnotil zápas trenér Lubomír Macíček. Jak jsme zmiňovali, Frýdek-Místek se nachází v tabulce na osmé pozici, na příčku šestou však ztrácí pouhé dva body. Právě o tohle místo se nejspíše strhne velký boj. Krom Prostějova je šest týmů natěsnáno v rozmezí pouhých tří bodů.

9. kolo MSŽL: Sigma Olomouc - MFK FM 7:0 (2:0)


U13 zradila v Hranicích produktivita

Ach ta produktivita, zoufali si po utkání v Hranicích trenéři U13. Valcíři neodehráli špatný zápas, nedokázali však využít velké množství šancí. Ze závalu příležitosti vstřelili pouze dva góly Kubou Tvarůžkou a Sebastiánem Bojdou. „Utkání rozhodl náš nedůraz v soupeřově pokutovém území. V zápase jsme si vytvořili spoustu šancí, ale naše zakončení je i přesto, že v tréninku se prakticky ničemu jinému nevěnujeme, žalostné. Dva góly za 90 minut hry je strašně málo, smutnil trenér Martin Rojíček. V pátek čeká naše bojovníky velmi těžká mise, v Lískovci totiž vyzvou Baník Ostrava!

9. kolo SpSM-Sever: Hranice - MFK FM 3:2


Nepovedený začátek připravil U12 o lepší výsledek

Ani U12 neměla v Hranicích daleko k výhře. Valcíře však limitoval nepovedený začátek utkání, kdy museli dotahovat vedení soupeře 3:0. Přetahovaná nakonec skončila lépe pro Hranice. „Takový náš klasický zápas, kdy jsme hned od začátku museli dotahovat tříbrankové manko. Na začátku druhé třetiny se nám to i podařilo, ale po dalších individuálních chybách soupeř znovu odskočil na rozdíl tří gólů. Pořád nám chybí větší zaujetí o samotnou hru, zkrátka chtít něco udělat s nepříznivým stavem, a hlavně probudit v sobě nějaké emoce. Ale chyběl nám i větší důraz, v tom nás domácí předčili, hodnotil utkání trenér Petr Vokoun. Stejně jako starší kolegové, vyzve U12 v pátek na "kordy" Baník Ostrava. Držíme palce!

9. kolo SpSM-Sever: Hranice - MFK FM 8:6


Future týmy se proti Orlové střelecky činily

Naše týmy Future byly o víkendu doma úspěšné. Starší žáci zvítězili nad Orlovou 5:0 a připsali si již sedmou výhru v řadě. Navázat na ní mohou o víkendu opět doma, kdy budou hostit Těrlicko. Ještě jasněji si s Orlovou ve Stovkách poradili žáci mladší, ti soupeře rozstříleli 9:0! Starší žáci se nacházejí v tabulce na druhém místě o pouhý bod za vedoucím Bohumínem a s nejvíce nastřílenými brankami v soutěži - 68. Mladší žáci jsou čtvrtí, s tříbodovou ztrátou na druhé a třetí místo.

11. kolo Krajská soutěž: MFK FM - Orlová 5:0 (2:0)

11. kolo Krajská soutěž: MFK FM - Orlová 9:0 (3:0)