Teplý: Koukl jsem se na lajnu, co udělá rozhodčí

Na utkání podzimního 7. kola Moravskoslezské fotbalové ligy nebude útočník Jakub Teplý vzpomínat asi v nejlepším. Proti svému bývalému zaměstnavateli ze Znojma si totiž přál uspět. Na hřišti ale Teplý pobyl pouhých sedmadvacet minut, pak jej ze hřiště poslalo předčasně zranění kolene. Následné vyšetření naštěstí neprokázalo, že by náš nejlepší střelec letošní sezony musel na fotbal v tomto roce již zapomenout. Po času odpočinku a kvalitní rehabilitaci se Jakub Teplý dočkal. V sobotním ránu jej trenér Pulpit poslal proti Vyškovu opět v základní sestavě a vyplatilo se. Teplý byl totiž jediným střelcem zápasu, Valcíři si do tabulky připsali další cenné body.

Jakube, věděl jsi předem, že s tebou trenér Pulpit počítá do základní sestavy?

Ano, věděl jsem to, jelikož jsme se na to téma spolu bavili den před utkáním. Ani jsem se nemusel nijak zvlášť připravovat, spíš se mi hlavou pořád promítalo, aby koleno vydrželo.

V průběhu prvního poločasu tě hosté faulovali, a když jsi vstával, tak ses netvářil zrovna nejlépe. Nebylo to doufám to koleno, které tě trápí?

Ne ne, naštěstí to byla druhá noha a bolel mě kotník (smích). Musím zaklepat, koleno mi drželo i na tom měkčím terénu po celý zápas, takže dobrý.

Co k tvému gólu? Nezatrnulo ti, zda přeci jen asistent rozhodčího nezvedne kvůli ofsajdu praporek nad hlavu? Já si to bezprostředně po brance i uvědomoval, že jsem se tam na hraně ofsajdu mohl pohybovat. I proto jsem se hned kouknul na lajnu, co dělá rozhodčí. Naštěstí praporek nezvedl, takže ofsajd nebyl.

Navíc ten tvůj gól rozhodl o výhře nad Vyškovem, který se ve Stovkách vůbec nepředvedl ve špatném světle…

Na jednu stranu jsem samozřejmě rád, že mi to tam i letos padá, ale mě jde hlavně o týmový výsledek a úspěch. To je priorita.

Jak to byl těžký zápas?

My jsme chtěli a přáli si napravit… no napravit. My jsme v Blansku neodehráli vůbec špatné uktání, jen byla škoda, že jsme nedokázali nějaké ty své šance tam proměnit. Zápas s Vyškovem nebyl vůbec jednoduchý. Terén se už pomalu s příchodem podzimu zhoršuje, takže moc kombinovat už nepůjde. Vyškov si několik dobrých příležitostí vypracoval, naštěstí je ale nedokázal proměnit.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B