Future U15 se dostal na čelo tabulky!

F r ý d e k-M í s t e k - Valcířům se v uplynulém víkendu výsledkově nedařilo. Výjimku však tvořil náš tým Future U15. Ten zívtězil nad Těrlickem 2:1 a díky zaváhání Bohumína se propracoval na první místo tabulky.

Tvrdá lekce pro U15

Na neděli nebudou Valcíři z U15 v dobrém vzpomínat, zápas se Slováckem se jim totiž v domácím prostředí vůbec nepovedl. Start zápasu se přitom vydařil a otázkou je, jak by utkání dále vypadalo, kdyby krásnou střelu Švrčka nezastavilo břevno. Ovšem, na kdyby se ve fotbale nehraje a zbytek zápasu jasně ovládlo Slovácko. „Nutno podoktnout, že hráči hráli hluboko pod své možnosti. Takhle to určitě nepůjde a můžeme jen doufat a snažit se, aby kluci na tento zápas rychle zapomněli, protože nás čekají další těžká utkáni. Už ten příští hrajeme na půdě Baníku, který naší soutěži vládne s velkým přehledem. Jsme smutní hlavně z přístupu jednotlivců, výsledek je druhořadý,“ hodnotil trenér Radek Šmíd. Jak zmínil, Valcíře čeká v dalším kole výzva z největších, v pátek hrají na půdě suveréna soutěže - Baníku Ostrava. Ještě připomeneme, že Frýdek-Místek se momentálně nachází v tabulce na čtvrtém místě.

10. kolo MSŽL: MFK FM - Slovácko 1:8 (0:3)


U14 odolávala Slovácku marně

Proti kombinačně kvalitnímu a fyzicky disponovanému soupeři odolávala naše U14 pouze první poločas. Svěřence trenérů Macíčka a Poledníka také trápily některé absence, například kapitána Jirky Míčka. Jak už jsme zmiňovali, v první půli se ještě Valcíři snažili držet krok, když měli "jen" dvoubrankové manko, v druhém dějství už se ale rozjel gólostroj Slovácka. „Slovácko nemá žádné slabé stránky, tak jako Zbrojovka Brno, minulý týden Sigma Olomouc a náš příští soupeř Baník Ostrava. Tyto mužstva mají neskutečnou sílu jak v práci s míčem, tak v napadání soupeře. Bohužel momentálně v těchto vlastnostech zaostáváme, a proti takovým top týmům nemůžeme pomýšlet na pro nás přijatelný výsledek,“ komentoval utkání trenér Lubomír Macíček.

10. kolo MSŽL: MFK FM - Slovácko 0:9 (0:2)


Dobrý výkon U13 na Baník nestačil

Utkání s Baníkem bývají vždy výzvou, není tomu jinak ani v kategorii U13. Valcíři se v utkání opět prali s produktivitou. „V zápase jsme šli možná pětkrát sami na brankáře, bohužel ani jeden z těchto průniků jsme neproměnili,“ posteskl si trenér František Hlavatík. I přes prohru však své svěřence za výkon pochválil. „Utkání s Baníkem patří do kategorie nejtěžších. Soupeř byl opravdu výborný a nekompromisně trestal naše velice lehké ztráty. Dá se říct, že první tři branky jsme hostům doslova darovali. Naši chlapci ale bojovali, za předvedený výkon se nemusíme stydět. Kluci makali a dali do toho všechno.

10. kolo SpSM Sever: MFK FM - Baník Ostrava 3:8


U12 trápil Baroš

U12 měla zápas s Baníkem o to těžší, že soupeř celé soutěži vládne pevnou rukou. Ostravané ani jednou neprohráli a disponovali pro protivníky děsivým skóre 143:41. Zkrátka obrovská kvalita, která se ukázala i proti našemu týmu, a to i přes statečný výkon. Šest gólů zaznamenal v dresu soupeře Simon Baroš. Ani v dalším utkání to nebude pro Frýdek-Místek vůbec jednoduchý zápas. V sobotu míří na půdu druhé Sigmy Olomouc.

10. kolo SpSM Sever: MFK FM - Baník Ostrava 7:18


Future U15 na čele tabulky

Výborný víkend prožil naš Future U15. Proč? Zvítězil 2:1 nad Těrlickem dvěma brankami Nikolase Jeřábka, a jelikož hlavní rival o první místo zaváhal, dostali se Valcíři na první pozici tabulky! Momentálně má Frýdek-Místek před Bohumínem dvoubodový náskok. Future tým starších žáků byl navíc jediným naším týmem, který o víkendu z žákovských celků bodoval. Future U13 totiž proti Těrlicku neuspěl.

2. kolo Krajská soutěž: MFK FM - Těrlicko 2:1 (2:0)

2. kolo Krajská soutěž: MFK FM - Těrlicko 2:5 (0:2)