Jasné výhry U18 a U16 proti Staré Bělé

F r ý d e k-M í s t e k - Uplynulý víkend přinesl U18 a U16 jasné domácí výhry proti Staré Bělé. U17 zajížděla na jih Moravy, kde jen těsně podlehla Líšni. Aktuálně čekají U18 a U16 poslední zápasy venku a U17 poslední domácí utkání.

Pětigólové představení U18

Valcíři potvrdili dobrou formu posledních dní a o uplynulém víkendu porazili Starou Bělou 5:0. Výsledek jednoznačný, ale i dle slov trenéra Romana Vojvodíka to nebylo úplně jednoduché. „Stará Bělá byla velmi houževnatým soupeřem, dokud cítila šanci na body byla velice nepříjemná. Škoda, že jsme třetí branky nepřidali dříve, mohli jsme hrát ve větším klidu. Výhra nás samozřejmě těší, byť je samozřejme stále na čem pracovat.

U18 zvítězila již potřetí v řadě, navíc vždy udržela čisté konto, což ocenil i kouč. „Pozitivem samozřejmě nejsou jen body, ale i třetí čisté konto v řadě. Frýdek-Místek je v tabulce dvě kola před koncem podzimu na třetí pozici. Na první Opavu B ztrácí šest bodů, na druhou Karvinou B pouze body dva. V dalším utkání zajiždíme na půdu třináctého Havířova.

13. kolo MSDD-E: MFK FM - Stará Bělá U19 5:0 (2:0)


U16 nasázela Staré Bělé půltucet gólů

U16 si proti Staré Bělé s chutí zastřílela a potvrdila roli favorita. I přes výhru 6:0 ale nebyl trenér Karel Orel spokojený. „Výsledkově lze tohle utkání hodnotit vcelku pozitivně. Ovšem co se týče předvedené herní kvality z naší strany, tam těch pozitiv moc k vidění bohužel nebylo. Kombinačně nám tohle utkání vůbec nevyšlo, docházelo k velkému množství jednoduchých ztrát míče, nebyli jsme schopni prosadit se ve hře jeden na jednoho, vytvořit si nějaký soustavný tlak a tím pádem taky větší počet brankových příležitostí. Kromě vstřelených branek jsme si jich moc dalších nevypracovali. Ke vší úctě k soupeři, tohle utkání jsme měli zvládnout s daleko větším přehledem, kde se měla hlavně ve větší míře projevit herní kvalita našich hráčů, uvedl lodivod U16. Po vysoké výhře se Frýdek-Místek v tabulce nachází na 11. pozici.

13. kolo MSDL: Líšeň - MFK FM 3:2 (1:2)


Dramatický zápas U17 na jihu Moravy

Na umělce v Líšni to byl pro U17 dramatický boj. První půli Valcíři ovládli, v té druhé tahali za kratší konec. „Na jihu Moravy jsme sehráli s Líšeňskými velmi kvalitní utkání. Opět se nám dařilo rychle přecházet do útočné fáze, vytvářeli jsme si dobré brankové příležitosti a v poločase jsme vedli 2:1. I v druhé půli jsme byli aktivní, ale domácím se podařilo přímo z rohového kopu vyrovnat a o deset minut později bohužel i vstřelit vítězný gól, smutnil trenér Milan Šponer. Valcíři jsou v tabulce na osmém místě se ziskem 19 bodů, v sobotu je čeká doma velice zajímavé utkání proti Sigmě Olomouc B, za kterou momentálně hraje i bývalý hráč Frýdku-Místku Matěj Mikulenka.

13. kolo MSDD-E: MFK FM - Stará Bělá U19 6:0 (3:0)