U15 zvládla derby, Future týmy zakončily soutěžní podzim

F r ý d e k-M í s t e k - Další soutěžní zápasy našich žáků byly trochu rozdělené. Starší žáci o víkendu nehráli, čekala je až středeční dohrávka ve Vítkovicích. Mladší žáci hráli o víkendu na Hané proti Sigmě Olomouc. Future týmy zakončily podzim zápasy ve Staříči.

Derby ve Vítkovicích U15 zvládla

U15 má náročný závěr podzimu a jednoho kvalitního soupeře za druhým. O uplynulém víkendu měli Valcíři zápasové volno, k dalšímu utkání se postavili ve středu v dohrávce proti Vítkovicím. A byl to v TC Vítek povedený zápas. „Malé derby jsme zvládli, ale první poločas byl spíše o bojovnosti. A když jsme si v první fázi utkáni pár šancí vytvořili, tak se nám nepodařilo skórovat, až v poslední šanci a poslední minutě první půle po rohovém kopu se nám podařilo otevřít účet zápasu. V druhém poločase jsme už hráli aktivněji více a také efektivněji, hodnotil trenér Radek Šmíd. Výhra je povzbuzením před těžkým závěrem podzimu. V neděli totiž čeká modrobílou družinu zápas v Prostějově, pak dvojzápas z kategorie nejtěžších Zbrojovka Brno, Banik Ostrava a podzim se ukočí ve Zlíně. V tabulce se Frýdek Místek nachází na čtvrtém místě tabulky s pětibodovou ztrátou na třetí Sigmu Olomouc, ovšem se zápasem k dobru.

7. kolo MSŽL: Vítkovice - MFK FM 0:4 (0:1)


Těsná prohra U14 ve Vítkovicích

U14 odehrála, bohužel stále s chybějícím kapitánem Jirkou Míčkem, výsledkově těsný zápas ve Vítkovicíh. Soupeř v každém z poločasů vsítil jeden gól a zvítězil 2:0. Valcíře trápí v posledních zápasech produktivita. Zapracovat na ní mohou už v neděli v Prostějově. Ostatně na vzájemný s Prostějovem mají naši bojovníci velmi dobré vzpomínky. Soupeře totiž rozstříleli 10:1. Každý zápas je samozřejmě jiný, ale věříme samozřejmě, že se klukům bude dařit.

7. kolo MSŽL: Vítkovice - MFK FM 2:0 (1:0)


Těžká mise U13 na Hané

Do jámy lvové, tak by se v nadsázce dala označit cesta Valcířů na Hanou. V Řepčíne se totiž střetli s obrovskou kvalitou Sigmy Olomouc, která se přes bojovnost našeho týmu na hřišti projevila. „Stáli jsme proti skvělému soupeři, který prokázal, že patří k tomu nejlepšímu v soutěži. Bojovali jsme a do utkání dali všechno. Co se týče hry dozadu, tak to nebylo zlé. Spíše nás mrzí, že jsme nedali nějakou branku, podpora útoku byla slabá. Je pravda, že soupeř byl fyzicky daleko před námi a někteří naši subtilní hráči prostě neměli a nemohli mít nárok. Kluky chceme i tak pochválit. Utkání odmakali i za nepříznivého stavu, ocenil trenér František Hlavatík.

11. kolo SpSM-Sever: Sigma Olomouc - MFK FM 8:0


U12 čelila obrovské kvalitě

U12 byla ve stejné situaci jako U13, i zde Valcíři čelili nesmírně velké kvalitě Sigmy Olomouc. Ostatně první místo v tabulce a skóre 185:28 je velice výmluvné. „Jak zápasy s Baníkem, tak i se Sigmou, byly jedny z nejtěžších v celé podzimní sezoně. Hráli jsme proti nejlepším celkům ligové soutěže. Poznali jsme obrovský rozdíl mezi individuální fotbalovou dovedností, myšlením, ale i samotným provedením. V tomto teď za špičkou hodně zaostáváme, zhodnotil trenér Robert Schedling, zároveň však našel prostor pro pochvalu. „Každopádně za utkání na Sigmě bychom chtěli pochválit brankáře Fiju Febera, který nám vypomohl z přípravky. Chytal výborně.

11. kolo SpSM-Sever: Sigma Olomouc - MFK FM 16:0


Přátelské utkání v Jičíně U12 vyšlo

Tréninkový proces si U12 v týdnu zpestřila přátelským utkáním v Novém Jičíně, s kterým poměřila síly i nedávno. „Velice rádi jsme využili možnost odehrát proti Novému Jičínu přátelské utkání. Už první náš vzájemný souboj měl velmi dobrou kvalitu. Za chladného počasí jsme se prezentovali kombinačním fotbalem, kdy jsme si vytvořili hodně šanci a spoustu z nich i proměnili, což bereme za pozitivum. Takové zápasy nám jedině pomůžou a jsme za ně rádi. Nám tentokráte utkání sedlo, výsledek je zkreslující, soupeř je kvalitní a rádi se s ním porovnáme příště znovu,“ sdělil trenér Petr Vokoun.

Příprava: Nový Jičín - MFK FM 0:12


Future týmy zakončily podzim ve Staříči

Future týmy už mají podzimní část své soutěže za sebou. Bohužel z hořkosladkou tečkou. U13 dokázala zvítězit 2:1 a v tabulce přezimuje na čtvrtém místě. U15 si bohužel užívala první místo v tabulce jen jedno kolo, ve Staříči Valcíři padli a v tabulce jsou na druhém místě bod za Bohumínem. Jarní vzájemný zápas tak slibuje velice dramatickou podívanou.

1. kolo Krajská soutěž sk.C: Staříč - MFK FM 2:1 (1:0)
1. kolo Krajská soutěž sk.C: Staříč - MFK FM 0:6 (0:2)

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek