Novým šéftrenérem mládeže se stal Radomír Hlaváč

Počátkem března převzal Radomír Hlaváč dorostenecký tým U16 a začal v klubu pracovat jako vedoucí trenér SCM a šéftrenér mládeže MFK Frýdek-Místek.

Jméno trenéra Radomíra Hlaváče není ve frýdecko-místeckém fotbalovém klubu až tak velkou neznámou. "Působil jsem tu už před šesti lety," řekl fotbalový kouč. Ten k datu 1. března nahradil ve funkci vedoucího trenéra SCM (Sportovní centrum mládeže) Patrika Krabce, který z klubu odchází. "Chtěli bychom nejen Patrikovi, ale také i Ľubo Berešíkovi, poděkovat za jejich odvedenou práci u naší mládeže," sdělil Radim Mamula, generální ředitel frýdecko-místeckého klubu.

Počátkem března tedy nad mládeží MFK Frýdek-Místek opět bdí Radomír Hlaváč, který doposud působil jako šéf mládeže v konkurenční Opavě. "Už delší dobu ve mě zrála myšlenka pracovat zase poblíž domova. V létě jsem měl nějaké nabídky z blízkého okolí, nakonec jsem se ale rozhodl, že v Opavě ještě nějakou dobu zůstanu. Byl jsem tam spokojený a práce v SFC mě bavila. Opava fotbalem žije, v tom je opravdu úžasná. Jediné, co mi trochu vadilo, byla ta vzdálenost od domova a cestování," začal s povídáním Hlaváč. "Asi v polovině února letošního roku přišla pro mě zajímavá nabídka z Frýdku-Místku a já na ní kývnul. Je to pro mě další velká výzva, takže nebylo nad čím dlouho přemýšlet. Seběhlo se to hodně rychle a já touto cestou musím poděkovat Lojzovi Grussmannovi (generální manažer Opavy), že mě předčasně vyvázal ze smlouvy, ktrou jsem v Opavě měl. Tím pádem mi umožnil, abych od 1. března mohl podepsat smlouvu tady v MFK," osvětlil věci ohledně změny působiště Radomír Hlaváč.

S jakou vizí tedy hlavní kouč naší U16 do klubu přichází? "Především půjde o to navázat na to dobré, co v klubu funguje. Pracovat na zlepšení toho, co zde vázne a má rezervy. Přečetl jsem si mládežnickou koncepci klubu. Čte se to pěkně, teď je ale důležité pracovat tak, abychom se jí v praxi co nejvíce přiblížili," zdůraznil Hlaváč.

Toho jsme se rovněž zeptali, zda-li chystá po svém příchodu do funkce šéftrenéra mládeže MFK nějaké personální změny? "To je strašně brzká otázka," pokyvuje hlavou. "Já se zatím za těch pár dní co tu jsem snažím zorientovat. Co a jak v klubu funguje na celém poli mládeže. V tuto chvíli můžu s určitostí říct, že mou snahou bude vytvořit tým lidí, kteří jsou pracovití, chtějí se trenérsky vzdělávat, mají charakter a nebudou nadřazovat své osobní ambice nad koncepci klubu. Stručně řečeno, aby na Stovkách vždy bylo slyšet My jsme...a ne Já jsem. Už na webových stránkách našeho klubu je motto, které zní: Společně za jedním cílem. Tím je vlastně řečeno úplně vše," řekl trenér.

Představení nového vedoucího trenéra SCM a šéftrenéra mládeže MFK Frýdek-Místek - Radomíra Hlaváče

U mládeže působím celkem již 19 let. S trénérstvím jsem začal v mých rodných Chlebovicích, kde jsem v roce 1998 zakládal místní přípravku. Poté žáčky a následně i dorost. Od roku 2000 jsem začal působit jako trenér ve Válcovnách FM, později (Fotbal FM) jako externí trenér, kde jsem si jako trenér prošel všemi věkovými kategoriemi. Od roku 2006 do roku 2011 jsem pak v klubu působil jako šéftrenér mládeže a vedoucí trenér SCM. V roce 2011 následoval můj odchod do Opavy, kde jsem nastoupil do funkce vedoucího trenéra SCM a vedl tam jako hlavní trenér střídavě dorostenecké kategorie U16, U17 a U19. Co se týče trenérského vzdělání, tak mám vystudované obě nejvyšší Profi licence, které v naší republice ke studiu jsou. Tedy mládežnickou i dospělou.