FK Frýdek-Místek - SK Sigma Olomouc B 3:1

Mladí Valcíři si připsali čtvrté vítězství v řadě, když na domácím trávníku porazili béčko Sigmy Olomouc 3:1.
14.kolo (2.11.2019) | Stovky
FK Frýdek-Místek - SK Sigma Olomouc B
3:1


Komentář

Lepší vstup do zápasu si naše devatenáctka ani nemohla přát. Běžela teprve 7. minuta střetnutí, kdy Strouhal krásně uvolnil Křenka a ten pálil přesně ke vzdálenější tyči Bílého branky - 1:0. O jedenáct minut později bylo u Valcířů ještě veseleji. Dudek si míč narazil s Chýlkem, první ránu stačila ještě obrana Hanáků zblokovat, ale následná dorážka Dudka již byla gólová - 2:0. "V prvních pětadvaceti minutách jsme byli jednoznačně lepší. Vstřelili jsme dvě branky, ale pak jsme se jakoby uspokojili," mrzelo domácího trenéra Jana Žižku. Sigma poté dostala příležitost korigovat pro ní nepříznivé skóre, ale hosté nejprve neproměnili pokutový kop, o chvíli později zase pálili jen do břevna. 

I po změně stran se Olomouc snažila vstřelit kontaktní branku, domácí obrana však fungovala spolehlivě. Definitivu pak Valcíři přidali v 74. minutě, kdy hosté faulovali Nezhodu a Packo nařízenou penaltu bezpečně proměnil - 3:0. Hosté už stačili jen v poslední minutě upravit Šidlíkem na konečných 3:1.

Poslední utkání podzimu odehraje frýdecko-místecká U19 na hřišti soupeře, a to v neděli 10. listopadu od 10.30 hodin ve Vítkovicích.

Ohlasy trenérů

Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku): Byli jsme silní na míči, ale některé pasáže hry byly z naší strany takové udřené. I tak si dovolím tvrdit, že výhra je zasloužená.



Roman Sedláček (trenér Olomouce B): Bohužel jsme prospali první čtvrthodinu, kdy byl soupeř jednoznačně lepší. Domácí byli agresivnější, rychlejší a hlavně odolnější v osobních soubojích. Po dvou obdržených brankách jsme hru vyrovnali a od třicáté minuty jsme byli lepším týmem. Své šance jsme ale nevyužili, když jsme nedali penaltu a nastřelili dvě břevna. Do kabin jsme tak odcházeli s dvoubrankovým mankem. Ve druhém poločase jsme hru přeskupili na tři útočníky, vytvořili si dvě stoprocentní šance, ale v koncovce se nám nedařilo. Musím však kluky pochválit, že zápas nezabalili a snažili se s výsledkem něco udělat až do samého konce.