Mladší žáci poslední domácí utkání zvládli

F r ý d e k-M í s t e k - Před posledními domácími zápasy starších žáků se ještě ohlednéme za odehranými utkáními o uplynulém víkendu a v tomto týdnu. U15 a U14 se v Prostějově v neděli nedařilo. Mladší žáci naopak ve středu slavili výhry nad Valašským Meziříčím.

U15 domácí porážku Prostějovu nevrátila

Valcíři chtěli vrátit Prostějovu prohru z domácího prostředí a zároveň si upevnit čtvrté místo v tabulce. To se však bohužel nepovedlo.  „Utkání se nám vůbec nevydařilo, góly jsme nabídli soupeři v podstatě zadarmo ze standardních situací. Chyběla větší chuť do zápasu, bojovnost. Pokud chceme uspět v těžkém závěru podzimu, musíme rozhodně předvést úplně jiný výkon,“ říkal po utkání trenér David Stachovec. Aktuálně se Frýdek-Místek nachází na šestém místě tabulky. Na sedmou Jihlavu má náskok tří bodů. Závěr podzimu tak bude v boji o první polovinu tabulky poměrně dramatický.

12. kolo MSŽL: Prostějov - MFK FM 4:1 (1:1)


U14 prolomila střeleckou smůlu, body to však nepřineslo

Doma s Prostějovem, ve vůbec prvním utkání, se U14 dařilo. Venku už to ale bylo jinak. Domácí zvítězili 5:2. Valcíři alespoň prolomili střeleckou smůlu.  „V utkání jsme chtěli odčinit poslední špatné jak výkony tak i výsledky. Bohužel ale ani v Prostějově se nám nepodařilo zvítězit. V samotném utkání jsme se dopouštěli chyb které dokázal soupeř nekompromisně trestat. V závěru se nám zlepšenou hrou podařilo snížit na rozdíl dvou gólů a poté zahodit několik vyložených šancí, kdy klukům chybělo víc klidu v zakončení. Poslední slovo v utkání měl opět soupeř a porážka 5:2 je krutá ale spravedlivá, hodnotil trenér Miroslav Poledník. V neděli Frýdek čeká poslední domácí utkání proti silnému soupeři - Zbrojovce Brno.

12. kolo MSŽL: Prostějov - MFK FM 5:2 (2:0)


Skvělý obrat U13 proti Valmezu

Poslední domácí zápas se U13 povedl, byť to tak zprvu nevypadalo. Po první třetině totiž Valcíři prohrávali 0:3. V druhé části však přišel skvělý obrat a pět vstřelených gólů. Výhru si pak Lipina v závěrečné třetině pohlídala.  „Utkání, do kterého jsme vstoupili doslova hrozně. V první třetině to z naší strany bylo bez jakéhokoliv zájmu o hru. Všechno bylo pomalé a nemělo to šťávu. Naštěstí do druhé části hry jakoby nastoupili jiní chlapci. Plní emocí, bojovnosti a chutí porvat se o možnost s utkáním něco udělat. Téměř všichni jsme se individuálně zvedli. Najednou jsme si začali vytvářet dostatek brankových příležitostí a začali jsme střílet góly. Doufáme, že pro kluky tohle bude dostatečné varování. Je třeba si uvědomit, že utkání začíná od první minuty, upozorňoval trenér František Hlavatík. Poslední zápas podzimu čeká Frýdek-Místek v neděli v Bílovci.


Jasná výhra U12

U12 šla proti Valmezu za vítězstvím od první minuty. Dobré naladění, a forma z předchozích přípravným zápasů, se přeneslo i do středečního večerního utkání.  „Od úvodu střetnutí jsme se snažili o kombinační hru. Ta se místy dařila, dělali jsme ale i chybná řešení. Kluci se rychlým přechodem zvládají dostat k brance soupeře, tam nám ale ještě chybí kvalitní předfinální fáze. Jak teď s úsměvem říkáme, chybí ta pověstná třešnička na dortu. Velkým pozitivem ale je, že jsme v posledních třech utkáních dokázali vstřelit hodně branek. V tom jsme se v úvodu sezony strašně trápili. Jsme rovněž rádi, že své první ligové branky přidali další kluci našeho širokého kádru, chválil trenér Robert Schedling.

12. kolo SpSM-Sever: MFK FM - Valašské Meziříčí 9:4 (2:0, 3:1, 4:3)


U12 to v přípravě střílelo

Ještě před mistrovským zápasem s Valašským Meziříčím odehrála U12 ve volném soutěžním víkendu utkání ve Frenštátu pod Radhoštěm.  „V rámci volného víkendu jsme využili možnosti odehrát přípravné utkání ve Frenštátě (kr.soutěž). Zápas se hrál za obrovského větru, který klukům hru mnohdy ztížil. I když skončilo utkání vysokým vítězstvím, tak v některých pasážích nám scházela větší fotbalovost či přehled. Snahu a bojovnost nelze ale klukům vytknout, hodnotil zápas trenér Robert Schedling. Tým Future U15 se stejným soupeřem remizoval 6:6.

Příprava U12: Frenštát pod Radhoštěm - MFK FM 1:17

Příprava FUTURE U15: Frenštát pod Radhoštěm - MFK FM 6:6

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek