FC Dolní Benešov - FK Frýdek-Místek 1:1

Na hřišti Dolního Benešova jsme se sice ujali vedení díky přesné trefě kanonýra Teplého, o výhru jsme nakonec přeci jen přišli, když deset minut před koncem střetnutí srovnal Gomola.
15.kolo (9.11.2019) | Dolní Benešov
FC Dolní Benešov - FK Frýdek-Místek
1:1


Komentář

Oproti poslednímu zápasu udělal trenér Martin Pulpit v základní sestavě Valcířů dvě změny. Pouze na lavičce nechal zkušeného útočníka Adama Varadiho, místo kterého dostal na hřišti od začátku prostor dorostenec Jakub Mikulenka (pro něj to tak byl premiérový start v MSFL od úvodní minuty, pozn. red.) a v ochozech utkání sledoval zraněný kapitán Petr Literák. Jeho post ve stoperské dvojici s Danem Bialkem tak zaujal Patrik Kaizar.

Valcíři o sobě dali poprvé více vědět v 7. minutě, kdy si na Bialkův centrovaný míč z levé strany naskočil Teplý, hlavou ale mezi tři bílé tyče náš kanonýr nezamířil. Také domácí pozlobili naší defenzívu. Ve 22. minutě vyrážel brankář Bárta Gomolovu přízemní střelu pouze k Trajkovskemu, naštěstí se domácímu záložníkovi dorážka nepovedla. Ihned z protiútoku mohl otevřít skóre zápasu Hykel, škoda, že našemu záložníkovi střela pravačkou nesedla tak, jak by si sám přál.

Velkou šanci jsme pak měli ve 35. minutě, kdy Zajíček fauloval před velkým vápnem unikajícího Kebíska a Valcíři dostali možnost zahrávat standardku ze solidní vzdálenosti. K míči se postavil Hýbl, ten ale trefil před sebou stojící zeď domácích fotbalistů. I proto úvodní pětačtyřicetiminutovka skončila bezbrankovou remízou.

Trenér Pulpit do druhého dějství posílil naší ofenzívu, když ze hry stáhl mladého Mikulenku a na plac poslal loňského nejlepšího střelce našeho celku Adama Varadiho. Už v 52. minutě jsme byli blízko vstřelené branky, kdy Gomola chyboval v rozehrávce, k míči se dostal Šumský a dlouhým nákopem vyslal ke zteči Teplého. Ten udělal vyběhnuvšímu gólmanovi Chvějovi kličku, ale míč do prázdné branky dopravit bohužel nedokázal. Na konci 57. minuty se možná měla v náš prospěch pískat penalta, a to po střetu brankáře Chvěji s Hykelem. Rozhodčí Petr ale místo na bílý puntík ukázal směrem k rohovému praporku. Zůstává jen záhadou, jak se vůbec vlastně míč za brankovou čáru mohl od domácího brankáře dostat? 

A tak jsme si na první branku museli počkat do 62. minuty. To se před šestnáctkou soupeře dostal k míči Bialek, pohotově jej posunul doprava na Teplého a ten přízemní ranou k pravé tyči propálil domácího gólmana Chvěju – 0:1. O dvě minuty později předvedli Frýdečtí krásnou kombinační akci, kdy Hykel poslal míč na Šumského, ten jej následně patičkou posunul ke zcela volnému Teplému, který bohužel pálil těsně vedle pravé tyče domácí branky.

Dvanáct minut před koncem střetnutí nám pořádně zatrnulo, když se do zakončení dral střídající Labuda, který naštěstí přeloboval nejen našeho brankáře, ale také i branku. V 82. minutě se domácí přeci jen vyrovnání dočkali. Po standardní situaci se nadvakrát dokázal prosadit Gomola – 1:1. "Hráč nemůže dostat tolik prostoru, to je jasné. Podle mě ale na ten míč měl reagovat brankář. Přeci jen centr nebyl tak ostrý, navíc to šlo do malého vápna, tam to měl pokrýt," reagoval na Gomolovu vyrovnávací trefu trenér Frýdku-Místku Martin Pulpit. 

Lipina měla ještě jednu příležitost ke skórování, když se v poslední minutě dostal po Kaizarově centru k zakončení Teplý. Jeho následná střela ale postrádala razanci. Z protiútoku naopak náš celek podržel gólman Bárta a v nastaveném čase hasil rychlou akci domácích vracející se Ožvolda.

V příštím týdnu nás už čeká podzimní domácí derniéra, kdy v sobotu 16. listopadu hostíme od 10.15 hodin ve Stovkách celek Velkého Meziříčí.

Ohlasy trenérů

Michal Spruch (asistent trenéra Dolního Benešova): Remíza s Frýdkem se počítá, přece jenom je to přední tým MSFL. My jsme podali dobrý výkon. Utkání bylo vyrovnané, Frýdek byl více na míči, my jsme měli šance. Za stavu 0:1 hosté nedali tutovku, my jsme pak srovnali. Mohli jsme i vyhrát, ale Labuda v závěru dvě velké šance zahodil.



Martin Pulpit (trenér Frýdku-Místku): Zápas si byl podobný tomu, co jsme odehráli v minulém kole se Zlínem B. Opět to byla hra na jednu branku, i těch šancí jsme si dost vypracovali. Bohužel kromě Teplého teď nemáme dalšího gólového hráče.


Fotogalerie