O mládežnické brankáře se v klubu stará Marek Čech

O naše brankáře od žáčků až po nejstarší dorostenec se v klubu stará zkušený gólman Marek Čech.

Čtyřicetiletý rodák z Ostravy začal svou éru ve frýdecko-místeckém klubu v minulém roce. Stal se trenérem brankářů A týmu a zároveň převzal v klubu funkci sportovního manažera druholigového áčka. Od nového roku se bývalý gólman ostravského Baníku, Liberce, Plzně či Sparty začal v našem klubu věnovat i výchově brankářských nadějí.

"Každé pondělí se s klukama scházíme na stadionu ve Stovkách. Od tří hodin mají své tréninky mladší a starší žáci, se kterými mi ještě pomáhá Ján Balko," prozrazuje držitel dvou mistrovských titulů v dresech libereckého Slovanu (sezona 2005/06) a pražské Sparty (2013/14). "Hned po žákovských gólmanech dochází na své pravidelné tréninky kluci z mladšího a staršího dorostu," říká Čech, který ještě dodává: "Za svou kariéru jsem poznal spoustu brankářských trenérů. Vždy jsem se od nich snažil převzít to nejlepší. Teď je zase řada na mě, abych své zkušenosti předal zdejším klukům."

MAREK ČECH (nar. 8. dubna 1976)

Ve své bohaté kariéře nakoukl Čech i do české reprezentace. V listopadu 2006 jej trenér Karel Brückner postavil do branky v přípravném utkání proti Dánsku. Tehdejší duel, hraný v Praze na Letné, skončil nakonec smírem 1:1. Marek Čech inkasoval jednou, když jej ve 28. minutě překonal Peter Loevenkrands. Remízu pak zachránil v samém závěru střetnutí Milan Baroš.

V roce 1998 působil Čech krátce i ve Válcovnách plechu Frýdek-Místek.

Hráči Frýdku-Místku v sezoně 1997/1998

Raška Martin, Jursa Petr, Čech Marek - Čáp Vladimír, Činčala Václav, Faldyna Petr, Fryč Libor, Gill David, Hadaščok Pavel, Hruška Roman, Josefík Jaroslav, Knapp Lubor, Kořínek Kamil, Kowalík Jiří, Krajčík Matěj, Kulig Pavel, Machala Tomáš, Maniatis Fotis, Matúš Petr, Moučka Petr, Myšinský Marek, Návrat Tomáš, Oborný Martin, Orel Karel, Rada Tomáš, Ruman Petr, Sáblík Radim, Seidler René, Stuchlík Stanislav a Útrata Jiří. Trenéři: Cviertna Erich, Schäfer Svatopluk, Nesrsta Petr