FK Frýdek-Místek - FC Velké Meziříčí 3:0

V posledním utkání podzimu porazili fotbalisté Frýdku-Místku celek z Velkého Meziříčí 3:0.
16.kolo (16.11.2019) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Velké Meziříčí
3:0


Komentář

O tom, kdo se bude radovat z posledních podzimních bodů, rozhodl první poločas. V něm si sice hosté vypracovali několik velmi nadějných příležitostí, góly však stříleli pouze Valcíři. 

Svou marnou snahu vstřelit dnes branku začali hosté ve 12. minutě hry, kdy proti Simrovi velmi dobře vyběhl brankář Ciupa, který mu tak zmařil lepší pozici k zakončení. A tak udeřilo na druhé straně. V 16. minutě se na pravé straně hřiště krásně uvolnil Mikulenka a po jeho centru na zadní tyč skóroval do prázdné branky Hýbl - 1:0. V rozmezí 25. a 26. minuty měli hosté obrovskou smůlu. To nejprve velkomeziříčský krajní záložník Dolejš pálil do tyče, aby o chvíli později zase z trestného kopu nastřelil břevno naší branky.

Po půlhodině hry nakopl Demeter v pokutovém území Hykela, takže se pískala penalta. Tentokráte si míč vzal do rukou Teplý a i když brankář Kolář směr jeho střely vystihl, míč přeci jen skončil v síti hostující branky - 2:0. Osm minut před přestávkou byli hosté znovu blízko kontaktní branky, leč ani Plichta nedokázal rozradostnit své spoluhráče. 

Rozhodující úder si pak Valcíři schovali na začátek druhého poločasu. Varadi našel v pokutovém území hostí volného Hykela, který přízemní ranou propálil hostujícího gólmana - 3:0. Zmar hostí pak už jen dokreslila 54. minuta, kdy Demeterovu dělovku vyrazil brankář Ciupa s námahou na rohový kop. 

Fotbalisté Frýdku-Místku tak na závěr podzimu porazili celek z Velkého Meziříčí 3:0 a zimu tak přečkají na třetí příčce Moravskoslezské ligy. Na vedoucí Blansko ztrácí Valcíři momentálně pět bodů, takže v jarních odvetách bude určitě ještě o co hrát. Divákům děkujeme za přízeň a těšíme se na shledání s nimi v roce 2020.

Ohlasy trenérů

Martin Pulpit (trenér Frýdku-Místku): Soupeř hrál první půli po větru, což utkání hodně ovlivňovalo. Kdyby tolik nefoukalo, určitě by to pro samotný fotbal bylo lepší. Hosté nastřelili boční tyč a z přímáku břevno. My naopak byli víc produktivnější. Utkání rozhodla první půle, ten třetí gól pak už jen naše vítězství jen pečetil. Škoda, že jsme v závěru nepřidali ještě více branek. Těší mě rovněž, že jsme dokázali udržet naší sérii neporazitelnosti na stadionu ve Stovkách.



Libor Smejkal (trenér Velkého Meziříčí): Všechno jsme si prohráli v prvním poločase. Hráli jsme po silném větru, nastřelili jsme tyč a břevno, k tomu jsme měli další dvě nebo tři dobré šance. Tohle jsme měli zkrátka proměnit. Místo toho přišly dva jiný góly. Ve druhém poločase jsme měli štěstí, že soupeřův trenér prostřídal sestavu, a že už nebyl takový vítr, protože kdyby nás domácí více napadali, tak by to asi dopadlo špatně.


Fotogalerie