Dudek: S podzimem jsme všichni spokojeni

Svůj stanovený cíl pro podzimní část sezony si dorostenecký tým MFK Frýdek-Místek splnil. Mladí Valcíři chtěli hrát v Moravskoslezské dorostenecké lize co nejvýše, skončit chtěli do třetího místa.

Svůj cíl mladí Valcíři nejenže splnili, ale dokonce jej i o jedno místo vylepšili. „Podzim všichni v kabině hodnotíme určitě kladně, i když nás remíza s Vítkovicemi v posledním podzimním kole hodně mrzí. Tím jsme totiž přišli o vedoucí pozici v lize, takže přezimujeme druzí. S tím se už ale nedá nic dělat, prostě se stalo. Jsme stále ještě v půlce soutěže, berme to tak, že z druhého místa se bude na jaře lépe útočit,“ usmál se kapitán frýdecko-místecké U19 Jakub Dudek. I on ví, že se zajíci sčítají až po honu. „Ano, to máte pravdu, přesně jak říkáte,“ dodal osmnáctiletý obránce Lipiny.

Na podzim jste odehráli patnáct utkání. Které z těchto zápasů jdou označit za ty velmi vydařené, a které zase naopak?

Myslím si, že nás velmi dobře nastartovala domácí výhra se Zbrojovkou Brno B. To byl v pořadí druhý podzimní zápas a my podali také i výborný výkon v poli. No a která utkání byla ta špatná? Nechci vyloženě říct, že to byla ta s těmi horšími celky, ale moc se nám nedařilo s družstvy, které skončily v dolní polovině tabulky. Tam jsme zbytečně body ztratili, a to teď mrzí.

Po chvíli odpočinku vám znovu za pár dní začně příprava na jarní část sezony. Jak vy sám vůbec vnímáte zimu a přípravu v tomto období? Mnoho fotbalistů o ní mluví jako o velmi neoblíbené části v roce…

No, co k tomu říct (zamyslí se). Ten začátek zimní přípravy bude určitě těžký, ale bereme to v kabině všichni tak, že se musíme a chceme dobře na jaro připravit. Tak, abychom pak do těch odvet vstoupili co nejlépe.

Trenér A týmu, Martin Pulpit, se během podzimu nebál dát příležitost mladým hráčům z frýdecko-místeckého dorostu. Kromě vás, si třetí ligu zahráli ještě čtyři další spoluhráči z týmu. Co říkáte na tyhle šance a získávání zkušeností v mužském fotbale?

Je to určitě super a jsme za to všichni moc rádi. Kabinu máme velice blízko u té mužské, takže sdílíme v podstatě veškerý komfort, který má ve Stovkách A tým. To propojení tam je a vnímáme také i to, že trenér Pulpit naše zápasy a tréninky osobně sleduje.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B