MFK Karviná B - FK Frýdek-Místek 3:1

Poslední utkání letošního roku odehráli fotbalisté Frýdku-Místku v nedaleké Karviné, kde s tamním divizním B týmem prohráli 3:1. O prohře Lipiny rozhodl druhý poločas, ve kterém jsme třikrát inkasovali.
(29.11.2019) | UT Kovona
MFK Karviná B - FK Frýdek-Místek
3:1


Komentář

Oba celky nastoupily k poslednímu přípravnému utkání v tomto roce v silně kombinovaných sestavách. Stejně jako u Valcířů, tak i v domácím rezervním týmu ligové Karviné, se to jen hemžilo mladými hráči, kteří tak sbírali velmi cenné zkušenosti.

Frýdečtí měli na umělé trávě v Karviné lepší vstup do utkání, když se ve 27. minutě dokázal po Hýblově přihrávce střelecky prosadit Benc. „V první půli jsme byli jasně lepší. Byla škoda, že své nadějné příležitosti nedokázali proměnit ještě Teplý, Skwarczek a Benc. Naše vedení tak mohlo být výraznější. Karvinou jsme přehrávali především v nasazení a také i v kombinaci,“ znělo z hostujícího tábora po utkání.

Obraz druhého poločasu se ale změnil. „Po prostřídání šla naše herní stránka trochu níže. Musíme ale konstatovat, že se šesti dorostenci v sestavě jsme i přes porážku podali celkově dobrý výkon. Ukázalo se, že Frýdek může do budoucna s těmito mladými fotbalisty počítat. Kluci příležitost dostali a musíme říct, že se jí zhostili velmi dobře.“

Vedoucí tým divizní soutěže dokázal v úvodu druhého dějství v rozmezí pěti minut obrátit nepříznivý vývoj na svou stranu. V 72. minutě pak domácí z pohotové dorážky své vítězství již jen pečetili. "První poločas byl špatný ve všech směrech, kupili jsme plno chyb, soupeři jsme odevzdávali míče. Nepomohli jsme si ani standardkami a Frýdek šel do jednobrankového vedení. Po změně stran přišlo radikální zlepšení ve všech aspektech. Brzy jsme srovnali a přidali i další dva góly," vyjádřil se k utkání karvinský trenér Čestmír Kročil.

Valcíře nyní čeká krátký posezónní odpočinek. K prvnímu tréninku se pak A tým sejde ve středu 8. ledna. V polovině měsíce pak odcestují hráči na kondiční soustředění do Uherského Brodu. Během přípravného období poměří náš celek své síly s týmy jako Trenčín, Povážská Bystrica, Vítkovice, ale třeba také duely s polskými mužstvy Górnik Zabrze či Polonia Bytom.

Foto: fb MFK Karviná

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B