Celba: Herně jsme byli lepší, domácí se ale vyrovnali bojovností

Krajní obránce Baníku Ostrava Josef Celba se po letech znovu vrátil do frýdeckých Stovek. Tentokráte ale v dresu soupeře.

Rodák ze Staříče, Josef Celba, strávil svá žákovská léta právě ve Frýdku-Místku. V sobotu se do Stovek vrátil, nýbrž už jako hráč ostravského Baníku.

Derby jste nakonec v báječné atmosféře nezvládli. Co bylo hlavní příčinou nezdaru?

Těžko říct...pro nás to byl nesmírně těžký zápas. Podle mě jsme byli herně trochu lepší, ale domácí to vyrovnali svou bojovností. No a fotbal se hraje na góly, my dali jeden, domácí dva.

Na venkovních hřištích se zatím hodně trápíte. Může to být i tím, že ve Vítkovicích máte vyhřívaný trávník a tím i lepší terén pro vaší kombinační hru?

Tak na to se vůbec nemůžeme vymlouvat. Hřiště bylo pro oba celky dnes stejné. Možná nám to trochu vadilo, ale určitě to nebyl důvod, proč jsme tady prohráli.

Vy jste se dostal na hřiště až ve druhém poločase. Nakonec jste ale po dvaceti minutách musel pro zranění střídat. Co se vám přihodilo?

V nějakém běžeckém souboji mě píchlo vzadu ve stehně. Bohužel s tím nešlo dál hrát.

Trenér Petržela byl hodně naštvaný. Vyčinil vám?

Vyčinil.

Hned v dalším kole vás čeká další těžký zápas, jelikož hrajte na hřišti Opavy. Ta se v tabulce na vás dotáhla na pouhý bod, půjde tedy o přímý souboj o druhou příčku tabulky...

Opět nás nečeká nic lehkého. Ten zápas ale musíme v Opavě zvládnout a odvézt si odtamtud všechny body. Nic jiného, než výhru, brát nemůžeme.