Trenér Schedling / U12: Pokroky vidět jdou

F r ý d e k-M í s t e k - První půlrok v kategorii mladších žáků mají za sebou hráči naší U12. Přechod z přípravek do žákovské kategorie přinesl pro kluky řadu nových věcí. Jak se z podzimem popasovali, jsme se ptali trenéra Roberta Schedlinga.

Jak moc byl v úvodu soutěže pro kluky náročný přechod z přípravky do kategorie mladších žáků?
Jak byl přechod náročný? To se spíš musíš zeptat kluků. Ale určitě jednoduchý nebyl, jelikož si kluci museli docela rychle přivyknout na jinou velikost hřiště, náročnější tréninky, a hlavně na ně kladené větší nároky.

Když se podíváte na kluky na začátku letní přípravy a teď po konci podzimu, co se změnilo, jak velký pokrok udělali?
Určité pokroky vidět jdou, ale stále máme na čem pracovat.

Na čem musí tým nejvíce zapracovat? Kde má rezervy?
Jsme stále ve fázi učení, ale v zápasech nás hodně srážely individuální chyby, od kterých se pak odrážely naše výkony. Pracovat musíme stále na rychlé práci s míčem a určitě zlepšit defenzivní pojetí jednotlivých hráčů. Naprostá většina z nich totiž neumí správně bránit.

Možná už to zaznělo v předchozí odpovědi. Když zhodnotíte podzim v širším měřítku bez ohledu na body, a i z hlediska progresu hráčů, výkonů, jste spokojený?
I kdybychom byli první, tak přeci nemůžeme být se vším spokojeni. Vždy to může být lepší, a to je naše motivace.

Je něco, čím vás kluci na podzim mile překvapili?
Asi zlepšenou docházkou na tréninky. Letní příprava totiž nebyla vůbec ideální, ale postupem času se docházka zlepšila a tím i kvalita našich tréninků. Překvapilo mě ale, kolik hráčů se k nám během podzimu přihlásilo, aby s námi pouze trénovali, ale nadále hráli ve svých mateřských oddílech.