Matěj Hýbl zkusí štěstí v Teplicích

Pětadvacetiletý levý obránce Lipiny Matěj Hýbl se z kraje týdne zapojí do přípravy teplického klubu. Hýbl prozatím ve Stovkách odehrál 30 utkání, ve kterých vstřelil dvě branky.

Rodák z Hané k nám zavítal v loňském létě, kdy přišel Valcířům pomoci k návratu do druhé nejvyšší fotbalové soutěže. A právě v ní mládežnický reprezentant sbíral své první seniorské zkušenosti. Hýbl hrával například v Olomouci, Kolíně, Prostějově a ve Vítkovicích. Svými výbornými výkony na levé straně lipinské sestavy si teď řekl o další posun ve své kariéře a my Matějovi držíme palce. "Předně musím říct, že si opravdu nesmírně vážím šance se vůbec poprat o prvoligový dres Teplic. Tímto bych chtěl poděkovat našemu sportovnímu řediteli Danovi Černajovi, že mi tuto šanci umožnil," řekl Matěj Hýbl. "Samozřejme, že je to oproti třetí lize velký skok, ale já udělám vše pro to, abych uspěl a udělal tak i dobré jméno frýdecko-místeckému fotbalu. Moc se na tuhle novou výzvu těším," dodal krajní obránce Lipiny. Ten také prozradil, že o této informaci moc jeho spoluhráčů nevědělo. "Věděl to ale například můj velký kamarád Adam Varadi. Říkal mi, že do toho musím dát všechno, že nemám co ztratit. A hlavně jak se říká, zkrátka se z toho nepotento," usmál se Hýbl. Matěj tak může navázat na Vaška Mozola, který do Teplic odešel z Frýdku-Místku v roce 2015. „Matěj je šikovný kluk, který začne v našem třetiligovém béčku. Věřím, že má potenciál jednou ligu hrát," poznamenal na adresu našeho obránce sportovní ředitel teplického klubu Štěpán Vachoušek.

Co se týče odchodů, tak můžeme potvrdit, že v jarních odvetných bojích MSFL se již v naší sestavě neobjeví krajní záložník Stefan Visić. Výraznou stopu ve Stovkách nezanechal ani zkušený slovenský forvard František Kubík, který odchází na Slovensko do Petržalky. Zpět do Otrokovic se vrací také obránce Jan Koňařík, hostování u nás skončilo rovněž i jeho spoluhráči Mohammedu Olarewaju Hadimu.

Naopak z hostování v jiných klubech se k Valcířům připojí například Václav Mozol, ale také i mladíci, kteří hráli na podzim v divizním Novém Jičíně. S Karvinou jsme domluveni na prodloužení hostování brankáře Jirky Ciupy. „V těchto dnech proběhly také jednání s Baníkem Ostrava. Jsme rádi, že u nás budou dále působit Tomáš Hykel s Lukášem Krajčem. K nim oproti podzimu přibudou ještě Jan Fulnek s Matějem Zouharem. Velký zájem máme také o Dominika Žáka, tam ale jednání s Baníkem ještě probíhají,“ prozradil Daniel Černaj, sportovní ředitel A týmu.

„Honza Fulnek je ještě věkem dorostenec, stejně jako olomoucký ofenzivní hráč Martin Repček. Oba se ale zapojí do přípravy áčka,“ dodal Černaj.

Novému kouči Valcířů se bude na prvním tréninku hlásit také dorostenec Jakub Nezhoda, či záložník Jakub Mikulenka, který před Vánocemi prošel zkouškou ve skotském klubu ze St. Mirren.

Připomeňme ještě, že k prvnímu tréninku se hráči A týmu sejdou ve čtvrtek 9. ledna. Od pondělí 13. do středy 15. pak absolvujeme kondiční minisoustředění v Uherském Brodě, jehož vyvrcholením bude první přípravné střetnutí, které odehrajeme s účastníkem slovenské Fortuna ligy - AS Trenčín (od 13.00 hodin - hřiště Sihoť).

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B