Teplý: Vše se seběhlo strašně rychle

Frýdecko-místecký odchovanec Jakub Teplý má prozatím na svém kontě sedm prvoligových utkání v dresu jihlavské Vysočiny. Asi jako každý fotbalista by byl rád, kdyby toto číslo v jeho kariéře ještě narostlo. Před naším podzimním kanonýrem stojí ale teď jiná výzva.

Krátce před zahájením zimní přípravy frýdecko-místeckých fotbalistů, se na klub ozval druholigový Prostějov. Desátý tým F:NL projevil zájem o našeho útočníka Jakuba Teplého. Ten na Hanou odchází prozatím na dvoutýdenní zkoušku, pak se uvidí, co dál.

Předpokládám, že tě nabídka z Prostějova jistě potěšila?

Ale jo, na jednu stranu jsem rád, že o mě někdo projevil zájem. Ale vše se seběhlo tak nějak strašně rychle. Vlastně během úterního večera, kdy mi zavolal sportovní ředitel Daniel Černaj, že má o mě Prostějov zájem, a co na to říkám. Potěšilo mě to. I proto bych mu chtěl moc poděkovat, že mi tu šanci poskytl.

Měl jsi i jiné nabídky, než ta z Prostějova?

Co se týče konkrétního jednání, tak byla jen ta z Prostějova. Jinak to bylo spíš takové sondování přes třetí osobu.

Na čem ses s Prostějovem domluvil?

Hlavně mě zajímalo, zda-li mě chtějí přímo, nebo ještě na zkoušku. Jak říkám, na jednu stranu mě jejich zájem těší, ale zase bych nerad odcházel, jak se říká, od rozdělané práce. I proto jsem rád, že mi Dan Černaj nechal volnost. Řekl mi, že mi nebude bránit, že přeci jen z druhé ligy je to do té první blíže. S Prostějovem jsme domluveni, že mě vyzkouší v pátečním zápase s Baníkem Ostrava a pak v příštím týdnu ještě proti Sigmě a se slovenským Pohronie. Pak si společně sedneme a vše vyhodnotíme. Takže se vlastně uvidí, jestli odejdu, nebo ve Frýdku zůstanu.

Ať to tedy dopadne jakkoliv, Jakubovi určitě budeme držet palce.