Brankář Bárta na zkoušku do slovenského Pohronie

V jarních odvetách se budeme nejspíš muset obejít bez služeb zkušeného brankáře Michala Bárty. Ten odchází do slovenského prvoligového celku FK Pohronie.

Třicetiletý brankář a rodák z Chlumce nad Cidlinou - MICHAL BÁRTA, odchází na zkoušku k našim východních sousedům, kde by se mohl stát další zimní posilou prvoligového nováčka z FK Pohronie. Momentálně poslední celek tamní Fortuna ligy prošel během zimní pauzy velkou obměnou svého kádru. Na post trenéra klub angažoval v závěru podzimu Mikuláše Radványiho, v zimě do mužstva zase přišel čtyřiadvacetiletý útočník Ismar Tandir. Tedy oba nám všem známí.

"O zájmu slovenského klubu jsme věděli již delší dobu, Michalovi samozřejmě přejeme, nechť v Pohronie uspěje a opět chytá v nejvyšší soutěži, jako tomu bylo v Česku," řekl k případnému odchodu Bárty do FK Pohronie sportovní ředitel A týmu Daniel Černaj.

Bárta tak není jediným hráčem Lipiny, o kterého během zimy projevily zájem celky z vyšších soutěží. Útočník a náš nejlepší podzimní střelec Jakub Teplý bojuje o dres druholigového 1. SK Prostějov. Ve svém premiérovém vystoupení se Teplý výrazně podílel na remíze Hanáků s ligovým Baníkem Ostrava (2:2), když jednu branku dal, na tu druhou naopak přihrával. Svou herní premiéru má za sebou rovněž i krajní obránce Matěj Hýbl. Ten odehrál celý zápas za teplické béčko proti německému Bischofswerdaer FV (4:3).

"Přiznám se, že jsme vůbec nečekali takový zájem o naše hráče z vyšších soutěží. Je mi ale také jasné, že tím se náš tým oslabí. My ale nemůžeme klukům bránit v jejich kariérním postupu. I proto jsme všem třem umožnili na zkoušku odejít a přejeme jim, ať se v nových týmech prosadí. Můžu také prozradit, že z druhé ligy vedeme nabídku ještě na jednoho našeho hráče. Pokud se vše povede, čeká i jeho posun do vyšší soutěže," naznačil Černaj.