Přehled zápasů v týdnu od 13. do 19. 1. 2020

Přehled zápasů v týdnu od 13. do 19. 1. 2020.

MUŽI

AS Trenčín - muži 5:0 (3:0)

MŠK Povážská Bystrica - muži 2:1 - Branka FM: Hurta


DOROST

Senica - starší dorost U19 1:2 - Branky FM: Forch, Packo
Sestava FM: Sýkora – Dudek, Bányácski, Forch, Fulnek – Packo, J. Mikulenka (70. Strouhal) – Pavela (70. Procházka), Repček (70. Corriero), Nezhoda – Křenek (70. Benc). Trenér: Jan Žižka.
Vstup do utkání byl z naší strany takový ospalý. Trochu nám trvalo, než se kluci dostali do zápasového tempa. Tam jsme přečkali dvě velmi dobré příležitosti domácího celku, které brankář Sýkora zneškodnil. My měli také nějaké náznaky, ty jsme však ve finále nedohráli. Ve druhém poločase se už ale kluci zvedli a začali domácí tým přehrávat. V rozmezí sedmi minut jsme se ujali dvoubrankového vedení, škoda pak naší nekoncentrovanosti v závěru, kdy jsme dovolili Senici snížit na rozdíl gólu. Vítězství je zasloužené, navíc mě těší, že jsme i po náročném soustředění tohle utkání odjezdili

Senica - starší dorost U19 3:2 - Branky FM: Chýlek, Corriero
Sestava FM: Junaštík – Novotný, Šostý, Forch (46. Bányácski), Procházka – Strouhal, Kolenič – Zámečník, Corriero, Chýlek – Dubský (46. Benc). Trenér: Jan Žižka.
Naše druhé utkání mělo hodně podobný průběh, jako to první. Moc vyložených příležitostí tam nebylo, ale nám se povedlo dát dva góly. Tu první jsme dali po krásné Forchově akci, který prošel do šestnáctky soupeře a pak krásně předložil míč Chýlkovi. Druhou branku vstřelil Corriero, kterému přihrával Procházka.

starší dorost U18 - MFK Vítkovice 1:3 (1:0) - Branka FM: Siedlok
Sestava FM: Rusek - Rakovcij, D. Foldyna (46. Brojač), Niesner, Nytra - Filipek, M. Merta, Cempírek, Mokroš - Zrůnek, Siedlok. Trenéři: Roman Vojvodík, Radomír Dian a Josef Bardoň.
Úvod utkání se nám celkem vydařil, dařilo se nám kombinovat, dostávat se do šancí a z jedné z nich se nám povedlo dostat do vedení. V dalším průběhu utkání už ale přebral větší iniciativu soupeř a v druhém poločasu skóre otočil. Trápilo nás hodně ztrát a nevyvarovali jsme se několika nedorozumění, čímž jsme nabídli soupeři laciné branky. Někteří hráči si zkusili jiné posty, než na jaké jsou zvyklí. Navíc jsme se takřka za každé situace, i pod tlakem, snažili rozehrávat konstruktivně.

1.FC Slovácko U18 - mladší dorost U17 9:1 (6:0) - Branka FM: Klimeš
Sestava FM: Rusek - Březina, Klimeš, Murín, Šponer, Hrabec, Kulhánek, Jurga, Maléř, Střižík, Šeba, Račev, Rakovcij, Nytra, Filipek, P. Vyvial. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
V prvním přípravném utkání jsme nezanechali na Slovácku dobrý dojem. Soupeř byl po všech stránkách daleko vyspělejší, poměrně snadno nás donutil chybovat a vzniklé situace okamžitě využil ve svůj prospěch. Akcí, které bychom mohli označit za povedené, bylo z naší strany v zápase velmi málo. 

1.FC Slovácko - mladší dorost U16 5:0 (3:0)
Sestava FM: Müller - Barčák (46. Cisovský), Ševčík, Žáček, L. Rek, Vicher, Vykopal, A. Kováč, A. Kowalczyk (46. Jelínek), Stareček, Rimmel (70. Putyra). Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
I přes důrazné upozornění před zápasem o důležitosti vstupu do začátku utkání s takto kvalitním soupeřem, hráči jakoby ani nevnímali pokyny a informace a dvěma naivními ztrátami míče jsme Slovácku už ve čtvrté minutě darovali vedení 2:0. V 16 minutě domácí přidali třetí branku a defacto bylo o osudu utkání rozhodnuto. Naštěstí jsme se následně trochu vzpamatovali a hráli do poločasu trochu zodpovědněji. Ovšem Slovácko bylo velmi silné na míči, výborně kombinovalo a vytvářelo si hodně střeleckých příležitostí a ve druhém poločase přidalo ještě dvě branky. My jsme se ve druhém poločase taky dostali do dvou vyložených brankových situací, ovšem Rimmel a ani Stareček je nedokázali využít.


ŽÁCI

starší žáci U15 - Púchov 3:1 (2:0) - Branky FM: V. Kováč, Kunčík, Jeřábek
Sestava FM: Pohludka (41. Řeha) - Jedlička (41. Hofírek), Cudzik, Žiga (41. Křížek), Kuboš (41. Ježík) (60. Jedlička) - Hlosta, V. Míček, Bartek (41. Michalík) - O. Švrček (60. V. Kováč), V. Kováč (41. Rašovský), Kunčík (41. Jeřábek). Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.

starší žáci U14 - Púchov 5:1 (3:0) - Branky FM: Kabát 2, Nalewajka, R. Foldyna, Hottek
Sestava FM: Šimeček - Teichmann, Schwarz, J. Míček, Tománek, Vrobel, Nalewajka, R. Foldyna, Dolný, S. Hottek, J. Foldyna., Roman, Kabát, Matula. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Bylo to první utkání v novém roce, kluci k zápasu přistoupili zodpovědně, úkoly si plnili, zápas si užili. Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale bylo to vyrovnané utkání, kdy se klukům dařilo proměňovat šance. Tento zápas nám ukázal několik velmi dobrých výkonů. Bylo vidět kdo na sobě ve volnu pracoval a kdo bude muset přidat.

mladší žáci U13 - Bílovec 2:2 (1:1) - Branky FM: Žáček, Végh z pk.
Sestava FM: Cáder, Strmiska - Gongol, L. Hlavatík, Végh, Rek, Haslhofer, Meca, Tvarůžka, Žáček, Pečiva, Volný, Nešetřil, Kakara, Rodek. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Zápas proti Bílovci hraný na velké hřiště, nás na úvod přípravy otestoval herně i kondičně. Kvůli sněhové nadílce byl zápas na umělce pro oba týmy fyzicky hodně náročný. Kluci jej zvládli, jsem rád, že i přes těžký terén jsme se prezentovali kombinačně. Vypracovali jsme si i dostatek šancí, škoda, že jsme řadu z nich neproměnili, ale jak bylo zmíněno, nebylo to v těchto podmínkách jednoduché. Celkově jsme s utkáním spokojení, vrchovatě splnilo svůj účel.

Bílovec - mladší žáci U12 7:5 (5:4) - Branky FM: Cáder 4, Tsitzas
Sestava FM: Kaňák - Hejda, Janík, Výmola, Šištík, Bardoň, Tsitzas, Gabriš, Nešetřil, Cáder, Kakara. Trenér: David Hejda.

mladší žáci U12 (Turnaj Nový Jičín)
Výsledky: MFK FM - Valašská fotbalová akademie U12+U13 2:1 (Galásek, Michna), MFK FM - SFC Opava U12 0:1, MFK FM - Kozlovice u Přerova 2:0 (Mohelník, Michna), MFK FM - Valašské Meziříčí U12+U13 6:2 (Mohelník 3, Michna, Horňák, Galásek)
Sestava FM: Stromšík, Smolík - Mohelník, Galásek, Žáčik, Mucha, Horňák, L. Vyvial, Vaculík, Alfery, Michna, Sochor. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.


PŘÍPRAVKA

ročník 2009 (Krajská zimní liga, sobota 18.1. - hala Raškovice, 8.00 h)

ročník 2010 (Krajská zimní liga, sobota 18.1. - hala Brušperk, 13.00 h)

ročník 2012 (Krajská zimní liga 3v3, neděle 19.1. - hala Brušperk, 8.00 h)

ročník 2013 (Krajská zimní liga 3v3, neděle 19.1. - hala Brušperk, 8.00 h)