Soustředění zakončíme duelem s Trenčínem

Počátkem tohoto týdne odjeli A muži na krátké kondiční soustředění do Uherského Brodu, kde měli ke své přípravě výborné podmínky. Vše pak zakončíme prvním letošním zápasem s ligovým Trenčínem.

Trenér Valcířů, Michal Hubník, naplánoval svým svěřencům na úvod zimní přípravy krátké kondiční soustředění v Uherském Brodě. Hráči tak dostali pořádně do těla. Ve středu 15. ledna je pak čeká vyvrcholení této části přípravy, když se od 13 hodin porovnají v Sihoti se slovenským ligistou z Trenčína.

„Soustředění bylo zaměřené na kondiční herní složku. Kluci budou tu fyzickou část nabírat postupně, chceme ale, aby bylo vše absolvováno na hřišti,“ naznačil plány trenér Hubník. „Hráči měli ve svém individuálním plánu přes svátky běh v terénu a někteří naběhali kolem sto dvaceti kilometrů. S prozatímním přístupem jsem velmi spokojeni, kluci pracují dobře,“ dodal kouč Lipiny.

A jak vše zvládají samotní fotbalisté? „Tak každá příprava je náročná. Na soustředění jsme trénovali dvakrát denně, teď nás ještě čeká zápas s Trenčínem. Určitá únava je cítit, ale podobně na tom bude nejspíš i soupeř,“ pousmál se středopolař Michal Skwarczek. „Na utkání se ale všichni těšíme, přeci jen půjde o ligový tým. Z toho pohledu půjde o dobrou prověrku, škoda jen, že do zápasu nepůjdeme v kompletním složení,“ mrzí Skwarczka, který na otázku, jak se liší tréninkový dril mezi posledními trenéry Valcířů, odpověděl: „Takhle to říct ještě nelze. Máme za sebou jen pár tréninků, takže hodnotit budeme moci spíš později.“

Fotogalerii ze soustředění naleznete v odkaze ZDE