AS Trenčín - FK Frýdek-Místek 5:0

Se slovenskými ligovými celky, které začínají na písmeno "T", se nám zkrátka nedaří. Před šesti lety jsme v přípravě prohráli v Trnavě 5:0, stejným výsledkem skončil rovněž i náš přípravný zápas v Trenčíně.
(15.1.2020) | Sihoť
AS Trenčín - FK Frýdek-Místek
5:0


Komentář

Domácí ligista rozdělil zátěž svých hráčů do dvou utkání. Ještě před naším vzájemným soubojem hrál totiž Trenčín s ligovou Karvinou (0:0). Svou sílu prokázal osmý tým slovenské Fortuna ligy již po patnácti minutách, kdy si vypracoval tříbrankový náskok. O první gól se postaral v 5. minutě slovenský mládežnický reprezentant do 21 let Jakub Kadák, který dostal průnikovou přihrávku středem hřiště a nadvakrát dopravil míč za Zouharova záda. O dvě minuty později zaspala naše obrana, která si nepohlídala Pišojův pas na zcela volného Kadáka a ten povedeným lobem podruhé rozvlnil síť za našim brankářem. V 15. minutě to byl opět Kadák, který si evidentně z reprezentačního soustředění v Turecku přivezl střelckou formu. Tentokráte devatenátiletý záložník pálil přesně levačkou.

Ani Valcíři nechtěli zůstat vůbec pozadu. Pozorná trenčínská obrana si však veškeré naše pokusy o průnikové přihrávky na Varadiho pohlídala. Deset minut před přestávkou se dral do zakončení Varadi, toho však vracející se Šulek poslal k zemi, dle verdiktu rozhodčího, to bylo čistým způsobem. Ve 37. minutě jsme po rohovém kopu dali příliš prostoru hlavičkujícímu Pišojovi, stoper Bialek naštěstí před brankovou čarou zastoupil gólmana Zouhara. 

Naši fotbalisté po změně stran přeci jen pookřáli, chybělo nám však přesnější zakončení. Třeba jako v 54. minutě, kdy Šumský dostal míč proti noze, ale pravačkou nemířil vůbec přesně. Vzápětí mohl skórovat i střídající Vychodil, ani jemu nebylo bohužel dopřáno. A tak udeřil zase náš soupeř. V 59. minutě jsme chybovali na levé straně hřiště a Roguljić trefil levačkou přesně pravý kout naší branky - 4:0. Asi největší příležitost naší party měl v 74. minutě na své kopačce Šumský. Ten se dostal z pravé strany za obranu soupeře, jenže gólman Chudý mu včasným vyběhnutím tutovku zmařil. 

Deset minut před koncem střetnutí poslal domácí Šulek přízemní centr před naší branku, Letenay se k zakončení ještě nedostal, ale odražený míč doputoval k volnému Kadákovi, který jej pravačkou doslova propálil do branky. Valcíři tak kondiční soustředění zakončili porážkou s dvojnásobným slovenským mistrem (z let 2014/15 a 2015/16) 5:0. 

Další přípravné střetnutí odehrajeme v sobotu 18. ledna, kdy se porovnáme s Povážskou Bystricí, hrající ve čtvrté nejvyšší slovenské soutěži (Tipos III. liga Západ). Zápas se hraje od 10.30 hodin na hřišti našeho soupeře (ul. Športovcov 2115).

Záznam přípravného utkání (zdroj ASTV):

Fotogalerie