FK Senica - FK Frýdek-Místek 1:2

Hned dvě přípravná utkání sehráli mladí Valcíři v rámci kondičního soustředění. Se slovenskou Senicí jsme nejprve vyhráli 2:1, odveta naopak vyšla našemu soupeři.
(18.1.2020) | Senica
FK Senica - FK Frýdek-Místek
1:2


Komentář

Na závěr kondičního soustředění, které nejstarší dorostenci MFK Frýdek-Místek absolvovali v Uherském Brodě, odehráli mladí Valcíři dvojutkání ve slovenské Senici. V prvním duelu se z těsného vítězství 2:1 radovali Frýdečtí, odveta vyšla naopak zase domácím, kteří dokázali po změně stran zvrátit dvoubrankové vedení frýdecko-místeckých dorostenců.

FK Senica U19 – MFK Frýdek-Místek U19 1:2 (0:0)
Branky: 84. Zmajkovič - 60. Forch, 67. Packo.
Frýdek-Místek U19: Sýkora – Dudek, Bányácski, Forch, Fulnek – Packo, J. Mikulenka (70. Strouhal) – Pavela (70. Procházka), Repček (70. Corriero), Nezhoda – Křenek (70. Benc). Trenér: Jan Žižka.

"Vstup do utkání byl z naší strany takový ospalý. Trochu nám trvalo, než se kluci dostali do zápasového tempa. Tam jsme přečkali dvě velmi dobré příležitosti domácího celku, které brankář Sýkora zneškodnil. My tam také měli nějaké náznaky, ty jsme však ve finále nedohráli. Ve druhém poločase se už ale kluci zvedli a začali domácí tým přehrávat. V rozmezí sedmi minut jsme se ujali dvoubrankového vedení, škoda pak naší nekoncentrovanosti v závěru, kdy jsme dovolili Senici snížit na rozdíl gólu. Vítězství je zasloužené, mě navíc těší, že jsme i po náročném soustředění tohle utkání odjezdili," řekl k prvnímu přípravnému zápasu své hodnocení trenér frýdecko-místecké U19 Jan Žižka.

FK Senica – MFK Frýdek-Místek U19 3:2 (0:2)
Branky: Dibusz, Kudla, Hanáček - Chýlek, Corriero.
Frýdek-Místek U19: Junaštík – Novotný, Šostý, Forch (46. Bányácski), Procházka – Strouhal, Kolenič – Zámečník, Corriero, Chýlek – Dubský (46. Benc). Trenér: Jan Žižka.

"Naše druhé utkání mělo hodně podobný průběh, jako to první. Moc vyložených příležitostí tam nebylo, ale nám se povedlo dát dva góly. Tu první jsme dali po krásné Forchově akci, který prošel do šestnáctky soupeře a pak krásně předložil míč Chýlkovi. Druhou branku vstřelil Corriero, kterému přihrával Procházka," komentoval první dějství trenér Žižka. Po změně stran jsme slibné vedení udržet nedokázali. Domácí třemi brankami nakonec zvrátili duel na svou stranu. "Ty góly padly po našich chybách. Bylo už ale na klucích poznat, že tam určitá únava po náročném kondičním soustředění je," dodal trenér naší devatenáctky. Ten si právě celý průběh soustředění moc pochvaloval. "Velká pochvala pro všechny hráče, kteří s námi byli. Nejen k tréninkům přistoupili poctivě, hodně na sobě pracovali. Chci rovněž poděkovat vedení klubu, že nám umožnilo na soustředění jet. Měli jsme fantastické podmínky, a to jak kvalitní regeneraci, tak výborná byla i strava a ubytování. Mohli jsme se tak v klidu soustředit na kvalitní přípravu. Díky patří rovněž i všem mým kolegům, kteří byli v Brodě s námi," uzavřel povídání trenér Jan Žižka. 

Fotogalerie