Další změny v kádru A týmu, Šumský odchází

V kabině A týmu se stále něco děje. Přinášíme vám tedy další informace o změnách ve frýdecko-místeckém kádru.

DO STOVEK MÍŘÍ TALENTOVANÍ FOTBALISTÉ Z BANÍKU

Z nedalekého Baníku Ostrava již do Frýdku-Místku zamířili před časem tři šikovní fotbalisté. Po Lukáši Krajčovi, který do Stovek přišel už na podzim, rozšířil v lednu kádr naší devatenáctky krajní obránce Jan Fulnek. Společně s ním přišel o svou šanci v A týmu bojovat brankář Matěj Zouhar. A u této trojice nezůstalo. 

Nově můžeme prozradit, že v jarních bojích pomůžou našemu áčku ve třetí nejvyšší soutěži Dominik Žák a Lukáš Raab. 

Žák (na snímku vlevo) je ostravským odchovancem. Ve svých 19 letech se na podzim objevil ve všech sedmnácti zápasech, které baníkovská rezerva v MSFL odehrála. Na premiérovou trefu v seniorské kategorii ještě čeká, věříme, že to bude právě v lipinském drese. 

To Lukáš Raab (foto vpravo) přichází do Stovek s pověstí střelce. V loňské sezoně se tento vytáhlý hrotový útočník stal druhým nejlepším kanonýrem v nejvyšší dorostenecké soutěži, když ve 24 odehraných zápasech vstřelil v dresu Sigmy Olomouc 15 gólů. Na Hané ale Raab nezůstal. Loni v létě se stal hráčem Baníku Ostrava. Přípravu sice začal v druholigových Vítkovicích, nakonec podzim odehrál za baníkovskou juniorku v MSFL. Oba fotbalisté nastoupili proti nám za Baník B v základní sestavě.

ŠUMSKÝ ODCHÁZÍ NA SLOVENSKO

Podruhé ve své bohaté kariéře zkusí Šumský své štěstí ve slovenské nejvyšší soutěži. Tam už jednou působil v sezoně 2013/14, a to v drese FK Dukla Bánská Bystrica. Šestadvacetiletého středopolaře si do svého týmu vyhlédl momentálně desátý celek Fortuna ligy - ŠKF iClinic Sereď. Šumský (na fotografii vlevo v bílém) nastoupil za Sereď ve víkendovém zápase s FC Fastav Zlín, které nakonec skončilo výhrou ševců v poměru 2:1. Niky odehrál sedmdesát minut. Pokud vše klapne, stane se Šumský spoluhráčem našeho bývalého obránce Martina Slaninky, který v Seredi působí. Naši hráči se s týmem ŠKF Sereď poměří v letošní zimní přípravě, a to na jejich hřišti v sobotu 8. února od 13.00 hodin.

OŽVOLDA BUDE HRÁT DRUHOU LIGU ZA VÍTKOVICE

Dle informace, kterou v minulém týdnu přinesl webový portál www.isport.blesk.cz, byl černý scénář druholigových Vítkovic (totální krach a neodehrání jarní části F:NL) zažehnán. Ekonomicky Vítkovicím pomůže nový subjekt a personálně prvoligový Baník, který o patro níž pošle své hráče na hostování. Toto se týká záložníka Dana Ožvoldy, kterého si Baník stáhl z hostování a následně jej poslal právě do Vítkovic. Tam již Dan působil před jeho příchodem do Stovek, takže jde do velmi známého prostředí. 

BÁRTA V POHRONIE PŮSOBIT NEBUDE 
Třicetiletý rodák z Chlumce nad Cidlinou ve slovenské nejvyšší soutěži působit nebude. Tedy přesněji řečeno, nebude to v dresu ligového nováčka z Pohronie, který si nakonec do branky vyhlédl ukrajinského mládežnického reprezentanta U21 Vadyma Shevchuka. Bárta (foto vpravo) se tak znovu zapojí v tomto týdnu do přípravy Valcířů. O jeho další budoucnosti se bude intenzívně jednat v nejbližších dnech. Přidáme ještě malou pikantnost z víkendu, kdy Bárta nastoupil za Pohronie v zimním turnaji Tipsport liga proti Baníku Ostrava (1:4). Jednu branku tam Bártovi dal Lukáš Raab.

TEPLÝ S HÝBLEM POKRAČUJÍ VE ZKOUŠCE

Již dříve jsme fanoušky informovali, že o našeho nejlepšího podzimního střelce Jakuba Teplého projevil zájem druholigový Prostějov. Kubova zkouška na Hané pokračuje. "Jakub měl v minulém týdnu drobné svalové zranění. Měl by už být ale v pořádku, takže se v pondělí má znovu zapojit do tréninkového procesu," prozradil sportovní ředitel MFK Frýdek-Místek, Daniel Černaj. Prostějov čeká v úterý 21. ledna poslední utkání v Tipsport lize, kdy nastoupí proti slovenskému Pohronie. Uvidíme, zda se na hřišti objeví také Teplý.

Zkouška pokračuje také i u krajního obránce Matěje Hýbla (snímek vlevo ve žlutém). Toho v těchto dnech zkouší prvoligové Teplice. Po úvodní přípravě s tamním B týmem, se Hýbl o víkendu připojil k teplickému áčku. V přípravném střetnutí proti Chrudimi (2:2) se Hýbl objevil na hřišti ve druhém poločase. V úterý by měl pětadvacetiletý levý obránce odletět s Teplicemi na herní soustředění na Kypr. "Zápasem s Chrudimí jsme uzavřeli kondiční blok. Teď jdeme hrát fotbal. Hned po příletu hrajeme s Lavičkovou Wroclaví, pak tam máme Górnik Zabrze a Trenčín. Tato mužstva jsou nám herně blíže, než ty kyperské, se kterými jsme hráli dříve. Jsem za to rád, mají totiž atypický styl hry. Myslím, že tohle bude vynikající prověrka," sdělil na klubovém webu FK Teplice trenér Stanislav Hejkal.