Starší žáci a slovenské měření, sněhová bitva U13

F r ý d e k-M í s t e k - První zápasy v zimní přípravě absolvovali o uplynulém víkendu naši žáci. Starší žáci si k měření sil pozvali do Stovek slovenský Púchov. Mladší žáci odehráli zápasy s Bílovcem. U12 navíc sehrála i kvalitní zápasy na turnaji v Novém Jičíně.

Skvělý úvod zápasu nasměroval U15 k výhře

První zápas přípravy odehrála U15 v domácím prostředí proti slovenskému Púchovu. Nebyla to pro Valcíře neznámá. Oba týmy se střetly již minulou zimu, kdy se stejné ročníky rozešly smírně 4:4. Tentokrát náš tým slavil výhru, a to i díky skvělému úvodu zápasu, kdy naše barvy na hřišti dominovaly. Vyústěním toho byly i dvě branky. Skóre otevřel Viktor Kováč a vzápětí jej po akci Ondry Švrčka následoval i Lukáš Kunčík. Pojistku přidal v druhém dějství narozeninovou trefou Nikolas Jeřábek. Púchov již jen korigoval skóre krásnou střelou zpoza vápna.

PŘÍPRAVA U15: MFK FM - MŠK PÚCHOV 3:1 (2:0)


Pět branek U14 do sítě Púchova

S Púchovem odehrála první přípravné utkání i U14 a střelecky si vedla ještě zdatněji než starší kolegové. Trenér Lubomír Macíček byl ale v hodnocení utkání opatrný. „Bylo to první utkání v novém roce, kluci k zápasu přistoupili zodpovědně, úkoly si plnili, zápas si užili. Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale bylo to vyrovnané utkání, kdy se klukům dařilo proměňovat šance.“ Kouč Frýdku-Místku si po zimní přestávce udělal i obrázek, jak na tom kluci jsou. „Tento zápas nám ukázal několik velmi dobrých výkonů. Bylo vidět kdo na sobě ve volnu pracoval a kdo bude muset přidat.“

PŘÍPRAVA U14: MFK FM - MŠK PÚCHOV 5:1 (3:0)


Perná sobota pro U12

U12 měla v sobotu pořádně nabitý program. Valcíře čekal zápas v Bílovci, a také turnaj v Novém Jičíně. V Bílovci si tak zahráli i někteří hráči z U13, kteří byli hodně vidět. Brankář U13 Samuel Cáder se posunul netradičně do ofenzivy a zaznamenal rovnou čtyři branky, žel ani to nakonec nestačilo na výhru. Domácí se radovali z vítězství 7:5.

PŘÍPRAVA U12: ŠSK BÍLOVEC - MFK FM 7:5 (5:4)

Druhá skupina bojovala na turnaji v Novém Jičíně a nutno podotknout, že úspěšně. Ze čtyř zápasů prohráli Valcíři pouze jeden, a to ještě velmi těsně, když podlehli Opavě 0:1.

Výsledky: MFK FM - Valašská fotbalová akademie U12+U13 2:1 (Galásek, Michna), MFK FM - SFC Opava U12 0:1, MFK FM - Kozlovice u Přerova 2:0 (Mohelník, Michna), MFK FM - Valašské Meziříčí U12+U13 6:2 (Mohelník 3, Michna, Horňák, Galásek)
Sestava FM: Stromšík, Smolík - Mohelník, Galásek, Žáčik, Mucha, Horňák, L. Vyvial, Vaculík, Alfery, Michna, Sochor. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.


Sněhem zavátá remíza

Nejvíce si o víkendu zimy užila U13. Sněhová nadílka totiž připravila Frýdku proti Bílovci velice zajímavý, ale také náročný zápas. Zápas proti Bílovci hraný na velké hřiště, nás na úvod přípravy otestoval herně i kondičně. „Kvůli sněhové nadílce byl zápas na umělce pro oba týmy fyzicky hodně náročný,“ potvrdil trenér Martin Rojíček, který si však přípravu pochvaloval. „Kluci zápas zvládli, jsem rád, že i přes těžký terén jsme se prezentovali kombinačně. Vypracovali jsme si i dostatek šancí, škoda, že jsme řadu z nich neproměnili, ale jak bylo zmíněno, nebylo to v těchto podmínkách jednoduché. Celkově jsme s utkáním spokojení,“ vrchovatě splnilo svůj účel. Bílovec na konečných 2:2 vyrovnával až v samém závěru z pokutového kopu, ostatně hosté vstřelili i první gól ze standardní situace, ze hry se jim skórovat nepovedlo.

PŘÍPRAVA U13: MFK FM - SŠK BÍLOVEC 2:2 (1:1)