Martin Bzirský další posilou Valcířů

Po odchodu středopolaře Nicolase Šumského do slovenské Seredě, reagovalo klubové vedení MFK Frýdek-Místek, a.s., příchodem dalšího mládežnického reprezentanta. Do Stovek přichází záložník Martin Bzirský.

Ke trojici již dříve zmiňovaných talentů Lukáše Raaba, Matěje Zouhara a Dominika Žáka, kteří k nám přišli z ostravského Baníku, se podařilo získat z druholigových Vítkovic záložníka Martina Bzirského. Rodák z Příbora se přes Skotnici a Bílovec přesunul v žákovském věku do Sigmy Olomouc. Tam prošel prakticky všemi dalšími kategoriemi, až se v roce 2015 stal hráčem FK Mohelnice. Poslední jeho angažmá bylo v druholigových Vítkovicích. 

„Martin Bzirský je mládežnickým reprezentantem, který fotbalově vyrůstal v Sigmě Olomouc. Pro nás je jeho jméno zajímavé především do budoucna. Naše cesta je teď dána tak, že chceme dávat příležitost hráčům, kteří mají předpoklady hrát ve vyšší soutěži. I proto jsme o Martina hodně stáli. Můžu prozradit, že se jeho příchod z druholigových Vítkovic táhl měsíc, než se tam domluvil na ukončení profesionální smlouvy a my pak mohli uzavřít jeho příchod k nám,“ řekl k Bzírského přestupu do Frýdku-Místku sportovní ředitel A týmu Daniel Černaj.

Ten také naznačil, jak těžké je v dnešní době získat mladého talentovaného hráče pro třetiligový fotbal. „Snažím se kluky fotbalově posouvat dál. Stalo se to třeba teď v zimě, kdy o spoustu našich hráčů projevily zájem týmy z první a druhé ligy. Zatím jsou kluci do konce ledna na zkoušce, uvidíme, kdo se prosadí a kdo se k nám vrátí. Pokud bychom o některého hráče přišli, budeme ihned na to reagovat sehnáním adekvátní náhrady. Martin si je vědom, že si ve Frýdku-Místku chce zvednout svůj potenciál, zviditelnit se a zkusit se časem znovu vrátit do profesionálního fotbalu,“ uzavřel Černaj.

Rozhovor s Martinem Bzirským si budete moci na webu přečíst během čtvrtečního dne.

Martin BZIRSKÝ
narozen:      18. května 1995
kariéra:        FK Skotnice, ŠSK Bílovec, SK Sigma Olomouc, FK Mohelnice, MFK Vítkovice, MFK Frýdek-Místek
ve FNL odehráno:     3 utkání (189 minut), 0 branek, 0 ŽK
v MSFL odehráno:    56 utkání (3656 minut), 7 gólů, 7 ŽK