Bohatý narozeninový úvod roku

F r ý d e k-M í s t e k - Svět je plný shonu, léta utíkají, ale na legendy frýdecko-místeckého fotbalu se nikdy nezapomene. Hned několik významných postav lipinské kopané slavilo na začátku roku narozeniny. My jim z úst předsedy MFK Frýdek-Místek z.s. Radima Mamuly srdečně gratulujeme.

1. ledna oslavil 69. narozeniny Jiří Mrázek. Člen prvoligové party Frýdku-Místku ze sezóny 1976/77. Postem útočník vstřelil v první lize dva góly, další dva přidal za Baník Ostrava.

Slovenský útočník Jozef Marchevský oslavil 2. ledna 68. narozeniny. Za Válcovny nastupoval ve dvou obdobích, v letech 1973-1978 a 1985-1989. V prvoligové sezóně Frýdku-Místku nastřílel skvělých 14 gólů. Mimo jiné má dva mistrovské tituly s Baníkem Ostrava.

Dalším skvělým útočníkem, který oslavil v lednu narozeniny, je Josef Sláma. 19. ledna přijímal gratulace k 67. narozeninám. Dvakrát se stal v dresu Frýdku-Místku nejlepším střelcem 2. ligy. Za Baník Ostrava nastoupil v PMEZ (dnešní Liga mistrů) proti Bayernu Mnichov. Po skončení hráčské kariéry se vydal na dráhu trenérskou. Válcovny vedl v ročníku 2000/01 jako hlavní trenér. S dorostem MFK FM vybojoval v roce 2017 postup do 1. Dorostenecké ligy. Momentálně je asistentem trenéra u našeho A-týmu.

29. ledna oslavil 74 let Ivan Kopecký. Bývalý ligový obránce oblékal dres Slavie, 29 utkání však odehrál i za Frýdek-Místek v památné sezóně 1976/77 a vstřelil dva góly. Po skončení hráčské kariéry se z něj stal úspěšný trenér. Dovedl například Vítkovice k mistrovskému titulu, což mu mimo jiné vyneslo ocenění Trenér roku 1986. V lize dále působil jako lodivod na lavičce Slavie Praha, Baníku Ostrava a Drnovic. Trénoval také v letech 1990-92 československý olympijský tým a v rozmezí roků 1993-1998 českou reprezentaci do 21 let.

29. ledna slavil 69. narozeniny legendární gólman Valcířů Svatopluk Schäfer. Bývalý prvoligový brankář si sice ligu z Válcovnami nezahrál, starty si připsal s Baníkem Ostrava, avšak do historie Lipiny se zapsal nesmazatelným písmem. Za Valcíře nasbíral přes 100 startů. 

„Všem zmíněným ještě jednou srdečně gratulujeme, přejeme hodně štěstí, samozřejmě zdraví a ať jim fotbal, zvláště ten frýdecko-místecký, dělá radost, gratuluje za klub Radim Mamula.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek