FK Železiarne Podbrezová - FK Frýdek-Místek 3:2

Dalším soupeřem frýdecko-místecké devatenáctky byl pátý celek 1. LSD. V Podbrezové Valcíři prohráli 2:3.
(1.2.2020) | Podbrezová
FK Železiarne Podbrezová - FK Frýdek-Místek
3:2


Komentář

Také druhé přípravné utkání sehrála frýdecko-místecká U19 na Slovensku. Stejně jako v prvním případě, tak i tentokráte, proti nám stál účastník nejvyšší slovenské soutěže - FK Železiarne Podbrezová.

"První půli jsme začali více odvážně, škoda jen, že jsme nedokázali z toho něco vytěžit. Naopak jsme v šesté minutě udělali hrubou chybu, po které nás domácí hráči potrestali," mrzelo po zápase hostujícího trenéra Jana Žižku. Valcíři se do zápasu dokázali vrátit proměněnou penaltou Jakuba Křenka. "Svou aktivitou jsme si vytvořili nějaké náznaky a právě po jednom z faulu na Křenka jsme z penalty srovnali. Poté jsme ale znovu svou nedůsledností ve středu hřiště, kdy domácí dvakrát obešli naše středové hráče, opět inkasovali. Na této brance nese svůj podíl také i brankář Sýkora," řekl Žižka. "Oba góly jsme domácím prakticky darovali," zlobil se hostující kouč. První půli tak vyhrála domácí Podbrezová 2:1.

Bohužel ani po změně stran se mladí Valcíři nevyvarovali hrubice, ze které dokázala domácí družina skórovat. "Tam jsme místo odkopu volili nesmyslnou kličku a pak už to bylo rychlé. Míč pod sebe a gól do prázdné brány," popsal třetí gólový moment soupeře Žižka. "Potom jsme ale domácí začali trochu přehrávat. Ta hra mě potěšila. Byli jsme silní na míči a zaslouženě jsme Corrierem snížili na rozdíl jediné branky. Stav 3:2 nakonec i zůstal, ale musím říct, že šlo z obou stran o velice kvalitní dorostenecký zápas. My si jej natočili a společně je v týdnu s kluky rozebereme. Těch chyb se musíme příště vyvarovat, jinak spokojenost," uzavřel hodnocení druhého přípravného duelu trenér Jan Žižka. 

"Dnes sme sa opäť konfrontovali s českou futbalovou školou a mali dočinenia s rýchlym a agresívnym súperom. Napriek víťazstvu nebolo všetko v zápase ideálne, bolo tam viacero hluchých miest, kde nás hostia dostali pod tlak a robili sme individuálne chyby v defenzíve. Okrem troch gólov sme si vypracovali aj 4-5 vyložených šancí, lenže k lepšiemu zakončeniu nám chýbala väčšia kvalita. Hráči hostí svoje dobre vyzerajúce príležitosti tiež nevyužili, preto sme zápas dotiahli do úspešného konca. Vyzerali sme však na ihrisku unavenejším dojmom, boli ďaleko od hráčov, nedostupovali, hrali pomaly, na viac dotykov a nepresne. Boli tam aj dobré veci, ale určite vieme zahrať lepšie, lebo aj napriek viacerým absenciám, má mužstvo vyššiu kvalitu," komentoval přípravný zápas domácí trenér Milan Nemec.

V příštím týdnu znovu nejstarší dorost pocestuje na hřiště soupeře. Tentokráte to ale bude tady nedaleko, a to do Ostravy, kde se v areálu Vista poměří Valcíři s ligovou devatencátkou ostravského Baníku. Utkání má výkop naplánován na 14 hodinu.