Obránce Hýbl odchází do ligových Teplic

Nějaký čas byli frýdecko-místečtí fanoušci v napětí, jak se celá věc kolem krajního obránce Lipiny, Matěje Hýbla, vyvrbí. Dnes už je to jisté, Matěj se přesouvá blíže ke Krušným horám a stává se hráčem prvoligových Teplic.

Matěji, asi každý mladý fotbalista má svůj sen, že si jednou zahraje v nejvyšší soutěži. Ty k tomu máš teď po přestupu do Teplic velice blízko. Co se ti vlastně momentálně honí hlavou?

Já bych chtěl hlavně za vše moc poděkovat Danovi Černajovi (sportovní ředitel A týmu), že mi tuhle možnost odejít do prvoligového klubu vůbec umožnil. Také děkuji teplickému vedení, že mi tu šanci dalo.

Paradoxně hned v prvním jarním ligovém kole budou Teplice hostit doma Sigmu. Ty jsi olomouckým odchovancem, bylo by jistě příjemné, dostat se proti tvému mateřskému celku na hřiště?

Určitě bych byl moc rád, kdybych se na hřiště dostal a bylo to zrovna proti Olomouci. Jsem ale realistou. Budu rád za jakoukoliv možnost nastoupit v lize, na tu šanci si musím ale trpělivě počkat.

V Teplicích krátce působil i Vašek Mozol. Dával ti nějakou radu?

Vím, že tady byl, ale přiznám se, že jsme se nijak zvlášť spolu o tom nebavili.

A co známý teplický šprýmař Eda Poustka? Už s ním máš nějakou tu veselou příhodu?

Jo, tak to máš pravdu, Eda je opravdu super borec a srandista. Když jsme teď byli na soustředění na Kypru, tak měl pokoj zrovna vedle nás. Celý den vyhrával písničky na celý hotel (úsměv). Zatím jsem ale žádný z jeho pověstných vtípků nezažil, myslím si ale, že to přijde.

Ve Frýdku jsi jako levý obránce často po lajně provětrával soupeřovy hráče a naše útočníky zásoboval centry. Máš i v Teplicích více té volnosti?

No, v Teplicích se hraje trochu jiným systémem, a to na tři obránce. Tento herní systém je sice pro mě zcela nový, řekl bych, že je i náročnější, ale nevidím v tom problém. Pokud se na hřiště dostanu, vždy se budu snažit odevzdat maximum. A je úplně jedno, kde mě trenér postaví.

Asi každý frýdecko-místecký fanoušek zaregistroval tvou premiérovou trefu v teplickém drese proti Trenčínu. Nutno poznamenat, že ti ta rána opravdu sedla...

To ano, sedla (smích). Upřímně jsem ale čekal, že poletí někam do moře, které bylo kousek za hřištěm. Co si budeme nalhávat, samozřejmě, že jsem za tu trefu moc rád.

Asi to bylo i o to příjemnější, že jsi na hřišti vlastně byl jen pár minut...

Přesně tak, byl to v podstatě můj jediný dotek s míčem v tom zápasem. Vlastně ne, ještě jsem házel jeden aut (smích).

Je něco, nebo někdo, po kom se ti bude po odchodu ze Stovek (z města) teď stýskat?

Určitě po klucích v kabině, jelikož jsme měli opravdu skvělou partu. Ale stýskat se mi bude všeobecně po celém klubu. Rád se do Frýdku-Místku zase vrátím. Kluky samozřejmě budu na dálku sledovat a fandit jim.

Někdy jsi s fanoušky prohodil pár jízlivých slov, přesto, máš pro kluky v ochozech nějaký vzkaz?

Tak jo, pár jsem jich prohodil. Zprvu to nebylo sice moc pozitivní, ale myslím si, že jsme si to pak celé vyříkali. Já fanouškům za vše moc děkuji. Byl bych moc rád, kdyby do Stovek, a také i na výjezdy, chodili v čím dál větším počtu. Proč to říkám? Protože to bylo vždy super, když jsme během zápasu slyšeli jejich podporu. A bylo úplně jedno, jestli jsme hráli doma, nebo venku. Klobouk před nimi, na výjezdy jezdili vždy v hojném počtu, věřím, že klukům pomůžou, aby se splnil všem ten náš společný sen.