Dorosty vyrazily na Slovensko

F r ý d e k-M í s t e k - Stejně jako U19, i naše ostatní dorostenecké týmy vyrazily na Slovensko. U18 a U16 sehrály zápasy v Kysuckém Novém Mestě, U17 pak v Podbrezové.

Bezbranková remíza v Kysuckém Novém Meste

S Kysuckým Novým Mestem se měříme v přípravě tradičně. U18 tentokrát zajížděla na půdu soupeře, kde se utkala s nejstarším dorostem slovenského týmu. V sobotním dopoledni se nakonec zrodila bezbranková remíza. Kvůli zranění bohužel nedohrál utkání stoper Bruno Niesner.

PŘÍPRAVA U18: MŠK KYSUCKÉ NOVÉ MESTO U19 - MFK FM 0:0


U17 těžký test zvládla

U17 čekala v sobotu dlouhá cesta a těžký soupeř. Svěřenci trenérů Pundy a Šponera ale v Podbrezové obstáli. Proti prvoligovému soupeři předvedli sympatický výkon. Po první půli dokonce Valcíři díky trefě Střižíka vedli. Velký favorit utkání ale nakonec v druhém dějství skóre otočil, přičemž o výhře rozhodl až v samotném závěru utkání. Výkon našeho týmu ocenili i trenéři domácích. „Úvodní šance jsme zahodili, a tak nás soupeř zaslouženě potrestal. I když jsou hosté druholigový tým, potrápili nás.

PŘÍPRAVA U17: FK ŽELEZIARNE PODBREZOVÁ - MFK FM 3:2 (0:1)


Kowalczyk trefil výhru

Jediným týmem, který dokázal na Slovensku urvat vítězství byla naše U16. V Kysuckém Novém Meste zvítězila těsně 2:1. První půle však byla remízová, oba týmy daly po jedné brance. „V prvním poločase jsme byli v útočné fázi hodně aktivní, vypracovali jsme si tak pět, šest gólových příležitostí, ovšem jejich proměňování nám stále dělá problémy. Na to se musíme v tréninkovém procesu více zaměřit. Další věc, ve které jsme laxní a někdy až nezodpovědní, je bezpečné zakládání rozehrávky od našich obránců. Hodně zbytečně si to komplikujeme různými zasekávačkami a riskantním vyvážením míče. A z toho důvodu nás soupeř často trestá góly v naší síti, komentoval trenér Karel Orel. V druhém dějství rozhodl o naší výhře Tonda Kowalczyk. „Druhý poločas z naší strany už tak kvalitní nebyl, šancí ubylo, ale jednu z mála se nám podařilo Tondou Kowalczykem proměnit, uzavřel hodnocení zápasu kouč.

PŘÍPRAVA U16: MŠK KYSUCKÉ NOVÉ MESTO - MFK FM 1:2 (1:1)

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek