U15 Valmez nešetřila

F r ý d e k-M í s t e k - Pestrost programu žákům v uplynulém týdnu zimní přípravy rozhodně nechyběla. Starší žáci absolvovali soustředění, jehož součástí byly i přípravné zápasy s Valašským Meziříčím. Mladší žáky čekal domácí halový turnaj v Raškovicích a přípravná utkání s Kysuckým Novým Mestem.

Ofenzivní festival U15

V rámci soustředění se naše U15 utkala s Valašským Meziříčím. Na umělé trávě ve Viganticích to byl doslova gólový festival. Valcíři potvrdili roli favorita a soupeři nemilosrdně nasázeli 14 branek. Penzion Solanec a umělá tráva ve Viganticích byly středobody U15 od čtvrtka do neděle, kdy mělo soustředění svoji tečku. Čtyři dny vyplněny intenzivním tréninkem proběhly ke spokojenosti trenérů.

PŘÍPRAVA U15: Valašské Meziříčí - MFK FM 2:14 (1:7)


Střelci Valcířů na obou stranách

Na Hutisku bylo minulý týden pořádně živo. Společně s U15 zde totiž absolvovala soustředění i naše U14. A pracovalo se na kondici i na herních činnostech. Stejně jako v případě starších kolegů byl součástí programu i přípravný zápas proti Valašskému Meziříčí. Jelikož soupeř neměl dostatek hráčů, vypomohli hráči z našeho kádru a své kamarády z týmu příliš nešetřili. Za Valmez se trefili Lukáš Strack, Matěj Roman a Jakub Kabát. I tyto tři góly nakonec přispěly k výhře soupeře 6:4. „Kluci měli v nohou dva páteční fyzicky náročné tréninky, tak pohyb po hřišti nebyl z naší strany ideální. Také jsme nebyli spokojeni s počtem obdržených branek, nicméně utkání splnilo účel, hodnotil utkání trenér Miroslav Poledník.

PŘÍPRAVA U14: Valašské Meziříčí - MFK FM 6:4 (2:0)


Úspěšný turnaj a nedělní přestřelka

U13 čekal v sobotu nejprve domácí turnaj v Raškovicích (psali jsme v samostatném článku), kde její dva týmy obsadily 2. a 3. místo, v neděli pak přípravné utkání s Kysuckým Novým Mestem. „Dvě třetiny se nám dařilo držet míč, dobře kombinovat a vytvářet si šance. V poslední třetině, nám po sobotním celodenním turnaji začaly docházet síly, a i vinou individuálních chyb se soupeři podařilo snížit. Chlapci si ke konci zápasu sáhli na dno svých sil, celkově naši hráči za celý víkend za nasazení a celkový přístup zaslouží pochvalu, ocenil svoje svěřence trenér Martin Rojíček.

PŘÍPRAVA U13: MFK FM - Kysucké Nové Mesto 8:6 (3:2, 4:2, 1:2)
Na domácím turnaji U13 to dvakrát cinklo


Skvělá sobota a nedělní trápení

U12 si střihla stejný program jako U13. V sobotu se blýskla skvělými výkony proti o rok starším soupeřům na turnaji v Raškovicích, v neděli následoval zápas proti Kysuckému Novému Mestu. Ten už se ale Valcířům tolik nevydařil. „Po sobotním turnaji, který jsme odehráli v Raškovicích, který pořádal náš ročník U13, nás čekal ještě zápas s Kysúckým Novým Mestem. Byl to zcela rozdílný výkon, protože nám chyběla větší odvaha a chuť hrát. K tomu se přidaly chyby jednotlivců, a proto je výsledek, jaký je. Nám spíše jde o to, jakým způsobem se budeme prezentovat naší hrou a v tomto utkání to nebylo zrovna ono, hodnotil trenér Radek Šmíd.

PŘÍPRAVA U12: MFK FM - Kysucké Nové Mesto 4:10 (0:4, 2:2, 2:4)

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek