Ve středu se poměří Valcíři s lídrem MSFL

Po volném víkendu si hráči A týmu znovu poměří síly se zajímavými soupeři.

Jako první se Valcířům postaví do cesty momentální lídr Moravskoslezské fotbalové ligy - FK Blansko. Jihomoravané pobývají v tomto týdnu na soustředění v Čeladné a kromě našeho vzájemného duelu je čeká ještě například souboj s druholigovými Vítkovicemi. Blansko si jako nováček třetí nejvyšší fotbalové soutěže u nás vede nadmíru zdatně. Po polovině sezony MSFL vede s pětibodovým náskokem na druhé Petřkovice a třetí Frýdek-Místek. Přes zimu tým trenéra Zbyňka Zbořila navíc znovu posílil. Do útoku nebo zálohy získal z Vyškova ligou ostříleného Harise Harbu. "Je to rozdílový hráč. V každém případě svou kvalitu předvedl hned v prvním poločase zápasu, co za nás odehrál. Bylo vidět, že má týmu co nabídnout a my budeme jen doufat, že nám svou kvalitu předvede i na jaře v ostrých zápasech," řekl k příchodu nové posily trenér Zbořil. Kromě Harby posílil blanenský celek z Vyškova také záložník Lukáš Lahodný a z brněnské Zbrojovky přišel krajní obránce Ondřej Sukup. Ten hrával například v minulosti také za Baník Ostrava. 
Duel s Blanskem je na pořadu ve středu 12. února a Valcíři se podruhé představí v domácím prostředí. Zápas začíná na umělé trávě ve frýdeckých Stovkách ve 13.30 hodin.

PŘÍPRAVA FK BLANSKO

FK Blansko - FC Zbrojovka Brno 2:7 (branky Blanska: Huška 2)
Sestava: Záleský - Sukup (46. Kropáček), Huška, Štrbák, Klusák (60. Feik) - Přerovský (46. Urbančok), Paděra, Tulaydan (46. Bednář) - Žák, Štrombach (46. Padych), Traore (60. Fabuš). 

FK Blansko - FC Zbrojovka Brno U19 7:2

MFK Vyškov - FK Blansko 2:6 (branky Blanska: Holiš 2, Urbančok 2, Fabuš 2)
Sestava: Záleský - Sukup, Huška, Štrbák, Klusák (46. Feik) - Buchta - Žák (46. Urbančok), Ordoš (46. Tulaydan, 50. Kropáček), Přerovský (10. Minx) - Holiš (46. Štrombach), Padych (60. Fabuš).

FK Blansko - 1. HFK Olomouc 6:1 (branky Blanska: Holiš 2, Harba 2, Štrombach, Fabuš).
Sestava: Záleský - Sukup, Huška, Štrbák, Klusák - Buchta - Žák, Štrombach, Harba, Tulaydan - Holiš.

SK Líšeň - FK Blansko 1:1 (branka Blanska Holiš)
Sestava: Doležal – Sukup, Lahodný, Štrbák, Buchta – Paděra (70. Feik) – Žák, Štrombach (46. Fabuš), Harba (60. Minx), Tulaydan (46. Urbančok) – Holiš (70. Souček).

FK Blansko - FC Zbrojovka Brno B 5:3 (branky Blanska: Harba 3, Štrombach, vlastní)
Sestava: Formánek (46. Marek) – Sukup, Huška, Štrbák (46. Paděra), Klusák – Buchta (60. Feik) – Žák, Lahodný (46. Tulaydan), Harba, Urbančok (46. Minx) – Štrombach (60. Fabuš).